Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Elijah Wood odhalil, čo si skutočne myslí o nových filmoch Pána prsteňov: Sú za tým peniaze, avšak...!
Zdielať na

Elijah Wood odhalil, čo si skutočne myslí o nových filmoch Pána prsteňov: Sú za tým peniaze, avšak...!

Je správne, že sa každý hit posledných dekád bude prerábať na novú, modernejšiu verziu?

Nie je tajomstvom, že trilógia Pána prsteňov na začiatku milénia vzbudila záujem mnohých a získala si milióny fanúšikov. Práve teraz sa však pripravuje nová séria filmov podľa známej knihy. Táto informácia nahnevala množstvo verných fanúšikov pôvodných filmov, avšak Elijah Wood, ktorý v známej trilógii hral hlavnú postavu hobita Froda, je na nové spracovanie zvedavý a dokonca si želá, aby túto situáciu videli ľudia optimistickejšie. 

YOUTUBE

"Som fascinovaný a nadšený. Dúfam, že to je dobré. Som tiež prekvapený, a neviem prečo som vlastne prekvapený, ale samozrejme, tých filmov bude viac. Je jasné, že za podstatou tohto rozhodnutia sú peniaze. Nie je to tak, že by si producenti povedali, že chcú robiť umenie. Avšak nikoho za to neukameňujeme, pretože ide o komerčnú sféru. Aj kvalitné umenie však môže vzísť z komercie. Tieto dve veci sa nevylučujú," povedala 42-ročná hviezda pôvodnej trilógie. 

"Pán prsteňov nevzišiel z komercie. Vzišiel z lásky ku knihám a túžby spracovať tento príbeh. Dúfam, že to nakoniec bude to, čo bude poháňať vpred aj tieto pripravované filmy. Dúfam, že to je rovnaký motivačný faktor vo vnútri kohokoľvek, kto na tom bude pracovať, či už pôjde o scenáristov alebo filmárov, ktorí budú mať na starosti Tolkienov materiál a budú nadšení ho objavovať," dodal Elijah. 

SITA

Trilógia Petra Jacksona bola v kinách v rokoch 2001 až 2003 a prelomila niekoľko rekordov, medzi ktorými bola aj prvá zarobená miliarda za film. Tieto filmy zozbierali 17 Oscarov. Neskôr, v rokoch 2012 až 2014 diváci mali možnosť vidieť spracovanie knihy Hobit, avšak tieto filmy nezožali až taký úspech. 

Najčítanejšie