Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Príchod hviezdy: Na filmovom festivale v Karlových Varoch ocenia oscarového herca!
Zdielať na

Príchod hviezdy: Na filmovom festivale v Karlových Varoch ocenia oscarového herca!

Zdroj: Dominika Petráková

Festival každoročne privíta niekoľko známych hviezd. Nebude to inak ani tento rok.

Hosťom tohtoročného ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch bude herec a režisér, držiteľ Oscara a dvoch Zlatých glóbusov, Russell Crowe. Pri tejto príležitosti prevezme Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii. Oceňovaný herec sa zároveň karlovarskému publiku predstaví ako hudobník. Na úvodnom koncerte vystúpi so svojou kapelou Indoor Garden Party.  

Tennyson Crowe

Russell Crowe patrí medzi najrešpektovanejšie herecké osobnosti svetovej kinematografie súčasnosti. Pochádza z novozélandského Wellingtonu, od detstva však žije v Austrálii. Hereckú kariéru začal už v šiestich rokoch v televízii a divadle. Od roku 1989 hral najskôr v austrálskych filmoch. Celosvetovo známym sa stal vďaka snímke Gladiátor z roku 2000, v réžii Ridleyho Scotta. Za tento herecký výkon si odniesol Oscara. Prvý Zlatý glóbus a cenu BAFTA získal za rolu psychicky chorého geniálneho matematika Johna Nasha vo filme Rona Howarda s názvom Čistá duša. S Ridleym Scottom neskôr nakrútil aj filmy Dobrý ročník, Americký ganster, Pavučina lží či Robin Hood. 

Filmový festival tiež predstaví novú znelku, v ktorej bude účinkovať Johnny Depp. Medzinárodný filmový festival v Karlových Varoch sa bude konať od 30. júna do 8. júla. 

Najčítanejšie