Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Barbie získala zaslúžené prvenstvo! Podarilo sa jej zlomiť tento rekord!
Zdielať na

Barbie získala zaslúžené prvenstvo! Podarilo sa jej zlomiť tento rekord!

Zdroj: hollywoodreporter.com

Konečne je to tu. V kinách máme filmy Barbie a Oppenheimer, jeden z nich sa však už teraz zapísal do histórie.

Po tomto víkende môžeme tvrdiť, že Barbie s Kenom sú už úplne všade. Dokazujú to aj čísla návštevnosti. Film Barbie počas premiérového víkendu v USA zarobil neuveriteľných 155 miliónov dolárov. Ide o najzárobkovejší víkend pre ženskú režisérku. Greta Gerwig tak predbehla film Captain Marvel, ktorý v prvý víkend v kinách zarobil o 2 milióny menej. Bolo to v roku 2019. 

Barbie sa darilo aj na Slovensku. Od stredy, kedy sa konala predpremiéra, film videlo viac ako 52-tisíc divákov. Snímka dokopy po svete doteraz zarobila 337 miliónov dolárov. Za Barbie nasleduje, podľa očakávaní, snímka Oppenheimer s celkovým celosvetovým zárobkom 174 miliónov dolárov. Na Slovensku videlo Oppenheimera za prvý víkend v kinách  tiež dosť divákov a to takmer 42 tisíc. Nenechajte si tieto filmové novinky ujsť, určite stoja za návštevu kina.

V Barbie nájdete aj tieto zaujímavosti:

Vedeli ste napríklad, že:
... herci a štáb Barbie majú dokopy 50 nominácií na Oscara a 8 premenných na ocenenie?

... hoci sú Kenovia vo filme rozdielni, jednu vec majú spoločnú (okrem zbožňovania svojich Barbie), a to celotelovú depiláciu, ktorá bola pre ich postavy potrebná?

... žiadna scéna či kulisa v Barbielande neobsahuje ani kúsok jednoliatej čiernej či bielej farby?

... vo filme neuvidíme prirodzené slnečné svetlo, kým Barbie a Ken nedorazia do Los Angeles, pretože scény odohrávajúce sa v Barbielande boli nakrútené vo filmových ateliéroch spoločnosti Warner Bros. Studios Leavesden?

... domy snov boli vysoké viac ako sedem metrov a Margot Robbie zvládla všetky kaskadérske kúsky sama, vrátane skoku zvrchu svojho domu?

... domček „čudnej“ Barbie má v kulisách poschovávané diery, do ktorých si herečka Kate McKinnon vždy počas filmovania skryla jednu nohu, kým o stenu bola opretá umelá noha, aby vznikol dojem, že jej Barbie je stále v rozštepe?

... výhľad zo zasadačky Mattelu je scénická panoráma, ktorá bola namaľovaná ručne a meria viac ako 75 metrov?

... barbieovská sanitka, ktorá Kena zachráni po jeho nehode na surfe, je replikou hračkárskej sanitky v skutočnej veľkosti?

... Barbiino auto bolo ovládané diaľkovým ovládačom a jeden člen tímu pre špeciálne efekty vždy sedel v špeciálne upravenom kresle, z ktorého auto ovládal pomocou dronovej technológie, takže Margot Robbie mohla „šoférovať“ bez rúk na volante?

... Barbiino vozidlo je elektrické, ako aj Kenov hummer, ktorý bol dokonca jedným z prvých elektrických hummerov, ktoré zišli z výrobnej linky?

Súvisiace články

Najčítanejšie