Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Škandál, ktorý otriasa celým Hollywoodom: Zoznam herečiek, ktoré čelili sériovému predátorovi!
Zdielať na

Škandál, ktorý otriasa celým Hollywoodom: Zoznam herečiek, ktoré čelili sériovému predátorovi!

Zdroj: profimedia.sk

Tieto herečky museli čeliť sexuálnemu obťažovaniu známeho producenta. A ktoré sa stále boja prehovoriť?

Do dnešného dňa tridsaťštyri herečiek a iných osôb filmového priemyslu obvinili hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho obťažovania. Medzi nimi sú aj popredné herecké ikony. Naskytá sa nám ale otázka, či ženy, ktoré doteraz mlčia, pristúpili aj na jeho praktiky...

SITA

​Tieto ženy prehovorili o svojich nepríjemných skúsenostiach s producentom:

Claire Forlani:

Forlani, ktorú poznáme najmä z filmu Zoznámte sa Joe Black, tvrdí, že Weinsteinovi "utiekla" päťkrát: "Dvakrát sme sa s Harveym stretli večer v hoteli. Na jediné na čo si spomínam bolo, že som sa sa vyhla všetkému a odišla som čo najrýchlejšie. Áno, navrhol mi aj masáž," napísala na svojom profile na Twitteri. "Pamätám sa, ako mi rozprával o všetkých herečkách, s ktorými spal a čo pre ne urobil."

https://www.instagram.com/claireforlani/

​Kate Beckinsale:

Keď mala Beckinsale 17 rokov,  pozval ju na stretnutie do hotela. Aj keď predpokladala, že stretnutie bude v konferenčnej miestnosti, hovorí, že ju poslali do jeho izby: "Otvoril dvere oblečený len v župane," napísala na svoj Instagram. "Bola som neuveriteľne naivná a mladá a nebolo mi jasné, že tento starší, neatraktívny muž by očakával, že budem mať o neho sexuálny záujem. Po tom, ako som odmietla alkohol a oznámila mu, že mám ráno školu, som odišla. O pár rokov neskôr sa ma spýtal, či to na mňa skúšal pri našom prvom stretnutí. Uvedomila som si, že si ani nemôže spomenúť, či ma napadol, alebo nie." Beckinsale ďalej spomína, že za tie roky jej Weinstein mnohokrát dával nevhodné návrhy - niektoré z nich skončil kričiac na ňu, že je  k***a.

Cara Delevingne:

Po stretnutí s Weinsteinom a režisérom v hotelovej hale a po diskusii o filmovej úlohe: "Harvey ma požiadal, aby som zostala a porozprávala sa s ním," napísal Delevingne na svojom profile na Twitteri. "Len čo sme boli sami, začal sa chváliť všetkými herečkami, s ktorými spal a ako si vybudoval svoju kariéru a hovoril aj o iných nevhodných veciach sexuálneho druhu. Potom ma pozval do svojej izby. Rýchlo som odmietla a spýtala sa jeho asistentky, či je moje auto vonku. Povedala, že nie je a ešte chvíľu nebude, a preto by som mala ísť do jeho izby. V tom momente som sa cítila veľmi bezmocná a vystrašená, ale nechcela som tak konať. Dúfala som, že sa mýlim. Keď som tam vošla, uvoľnila som sa, pretože som našla inú ženu v jeho izbe a okamžite som si myslela, že som v bezpečí. Požiadal nás, aby sme sa pobozkali. Rýchlo som vstala a povedala som opäť, že musím odísť. Prešiel ku dverám, postavil sa pred ne a snažil sa ma pobozkať na pery. Zastavila som ho a podarilo sa mi odtiaľ dostať."

Profimedia

​Gwyneth Paltrow:

Weinstein údajne požiadala Paltrow, aby sa s ním stretla v apartmáne v Beverly Hills, kde ako povedala, si položil na ňu ruku a navrhol jej, nech idú do spálne na masáž. "Bola som mladá, súhlasila som, bola som vystrašená," hovorí Paltrow.

ISIFA

Angelina Jolie:

"Mala som s Harveyom Weinsteinom zlé skúsenosti v mladosti, a preto som sa rozhodla, že s ním nikdy nebudem pracovať. Musím varovať aj ostatné herečky, aby tak tiež urobili," povedala Jolie. "Toto správanie voči ženám v akejkoľvek oblasti, akejkoľvek krajine je neprijateľné."

Angelina Jolie

Angelina Jolie

profimedia.sk

​Heather Graham:

"Začiatkom roka 2000 ma Harvey Weinstein zavolal do svojej kancelárie," povedala Graham. "Na stole stála hromada scenárov  a on mi povedal - Chcel by som ťa v jednom z mojich filmov - a ponúkol mi, aby som si vybrala ten, ktorý sa mi páči najviac. Neskôr spomenul, že má dohodu so svojou ženou. Môže spať s kýmkoľvek, s kým chce, pokiaľ bude mimo mesta. Odchádzala som z tohto stretnutia a cítila sa nepríjemne. Nepadla žiadna výslovná zmienka o tom, že hviezda v jednom z týchto filmov sa musí s ním vyspať, ale podtext tam bol jasný."

"O pár týždňov neskôr ma požiadali, aby som prišla do hotela na ďalšie stretnutie. Zavolala som svojej hereckej kolegyni, aby som jej vysvetlila, že mám z toho nepríjemný pocit a ponúkla mi, že pôjde so mnou. Po ceste tam mi zavolala, že to nestihne. Nechcela som s ním byť sama, a tak som sa vyhovorila. Harvey mi povedal, že moja kamarátka je už v hoteli a že obaja by boli veľmi sklamaní, keby som sa neukázala."

Heather Graham

Heather Graham

profimedia.sk

​​Toto je len ukážka z niekoľkých hereckých hviezd, ktoré producent Harvey Weinstein obťažoval. Je však plno ďalších mien, ktoré radšej ostávajú naďalej ticho. Je to preto, že sa hanbia priznať k tomu, čo sa stalo?

S týmito herečkami Weinstein spolupracoval, no ony stále mlčia:

Uma Thurman, Alicia Vikander, Cameron Diaz, Monica Belluci, Kate Winslet

Najčítanejšie