Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Aj títo umelci zomreli v 27 rokoch: Prečo je tento vek taký začarovaný?
Zdielať na

Aj títo umelci zomreli v 27 rokoch: Prečo je tento vek taký začarovaný?

Zdroj: TV Markíza

Svet prišiel o mnohé veľké talenty...

Každá smrť je veľkou stratou. O niečo viac nás to ale zabolí, keď zomrie mladý človek. V prostredí šoubiznisu dokonca vznikol takzvaný Klub 27, pretože práve vo veku 27 rokov nás opustili mnohí významní umelci. Klub 27 sa stal počas rokov kultúrnym fenoménom a je často spomínaný v hudbe, filme, či literatúre a taktiež sa stal terčom konšpiračných teórií.

1. Monika Potokárová

Instagram/moni_potokarova

Tento týždeň Slovenskom otriasla hrozná správa. Mladá herečka Monika Potokárová, ktorú mnohí považovali za novú divadelnú generáciu si siahla na život. Zatiaľ nie je známe akým spôsobom a ani dôvod.

2. Anton Yelchin

SITA

Yelchin sa dostal do popredia po tom, čo v roku 2002 hral v seriáli Taken, ktorý produkoval Steven Spielberg. V tom čase mal iba 12 rokov. O niekoľko rokov neskôr hral postavu Pavla Chekova vo filmoch Star Trek. Bohužiaľ, zomrel v mladom veku pri dopravnej nehode.

3. Jonathan Brandis

Facebook

Brandis sa preslávil ako detský herec v dlhotrvajúcom seriáli One Life to Live. Neskôr sa stal tínedžerským idolom. V roku 1990 sme ho mohli vidieť v adaptácií príbehu od Stephena Kinga, It. Spáchal samovraždu.

4. Masako Natsume

https://www.theapricity.com/

Masako Natsume bola japonská herečka z Tokia. Získala celosvetové uznanie za televízny seriál Monkey, ktorý sa dnes považuje za kultovú klasiku. Zomrela na leukémiu.

Kurt Cobain, Janis Joplin, Amy Winehouse

​Klub 27 je nanešťastie plný hudobných hviezd. Medzi najznámejšie tváre patria bez pochýb Kurt Cobain, Janis Joplin alebo Amy Winehouse, ktorí za svoju skorú smrť môžu "vďačiť" ich životnému štýlu plnému drog a alkoholu.

Žiadne vedecké štúdie nepotvrdzujú, že by hudobníci mali vyššiu tendenciu zomierať vo veku 27 rokov. Za vysvetlenie Klubu sa niekedy označuje drogová závislosť či závislosť od alkoholu a divoký životný štýl, ktorý u hudobníkov v 60. a 70. rokoch bol veľmi rozšírený. Teórie o Klube zahŕňajú referencie na numerológiu, psychologickú stránku ľudí, vplyv drog na ľudské telo a taktiež aj na pakt so Satanom. Ide však len o špekulácie.

Najčítanejšie