Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Gene Hackman oslávil 90 narodeniny: Fanúšikovia vzdajú hold tomuto kultovému hercovi!
Zdielať na

Gene Hackman oslávil 90 narodeniny: Fanúšikovia vzdajú hold tomuto kultovému hercovi!

Zdroj: www.people.com

Aj keď je to už viac ako desať rokov, čo sme ho naposledy mali možnosť vidieť vo filme, fanúšikovia Gene Hackmana ho stále zbožňujú.

Gene Hackman získal počas svojej dlhoročnej kariéry dvoch Oscarov. Jeho prvá nominácia prišla v roku 1968 za film Bonnie a Clyde, no prvú sošku sa mu podarilo získať v roku 1971 za hlavnú rolu Jimmyho „Popeye“ Doyla v snímke Francúzska spojka. V roku 1992 sa mu podarilo úspešne premeniť ďalšiu nomináciu a to v kategórii herec vo vedľajšej úlohe vo filme NezmieriteľníHackman bol nominovaný ešte dvakrát, raz v roku 1971 za film I Never Sang for My Father a znovu v roku 1989 za Horiace Mississippi.

„Vynikajúci Gene Hackman má dnes 90 rokov. Zdravím jedného z najvýznamnejších velikánov,“ napísal na Twitter jeho fanúšik a ďalší pridal: „Všetko najlepšie k narodeninám #GeneHackman. Ďakujem za všetko, čo si nám priniesol do života.

www.people.com

„90, páni! Jeden z mojich najobľúbenejších hercov všetkých čias. Kedykoľvek je na obrazovke, pozriem si ho. Jeho výrazy tváre sú na nezaplatenie #GeneHackman,“ dodala tretí fanúšik, zatiaľ čo ďalší napísal: „Všetko najlepšie k narodeninám Gene Hackman, jeden z mála hercov, ktorí ešte nikdy nenatočili zlý film. Dúfame, že sa dožijete ešte oveľa viac narodenín!“

https://theplaylist.net/

​Medzi mnohými úlohami, ktoré Hackman stvárnil počas svojej kariéry, bol aj rola trénera Normana Dalea v snímke Hráči z Indiany. "Všetko najlepšie k narodeninám #GeneHackman... Keď moja generácia vyrastala, chcela Vás za trénera... V ktoromkoľvek športe by som chcel dostať motivačný prejav ako od trénera Hackmana..." napísal ďalší fanúšik.

Mnoho ďalších si spomenulo aj na jeho rolu darebáka Lexa Luthora.Najlepší Lex Luthor akého som kedy videl na veľkom plátne. Myslím tým, že keď čítate Supermanov komiks a pozeráte film z roku 1978, viete, že ste videli, ako ožíva komiksová postava.“

https://www.cbr.com/

Jeho posledným filmom boli Starostove starosti v roku 2004. V roku 2016 nahral komentár pre dokumentárny film Neznámý hrdina z Iwodžimy a o rok neskôr pre We, the Marines.

Najčítanejšie