Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chceli by ste Matthew McConaugheyho ako vášho profesora? Nie je to len sen, učí na TEJTO škole!
Zdielať na

Chceli by ste Matthew McConaugheyho ako vášho profesora? Nie je to len sen, učí na TEJTO škole!

Zdroj: babbletop.com

Nejde o filmovú rolu, skutočne vyučuje na vysokej škole.

Budúci filmári na Texaskej univerzite v Austine majú šancu sa učiť od skutočnej hollywoodskej hviezdy. Matthew McConaughey tu začal vyučovať najskôr v roku 2015 ako hosťujúci inštruktor a na jeseň 2019 sa oficiálne pripojil k fakulte na svojej alma mater.

"Študentom chronologicky predstavíme filmový proces, od prvého scenára, až po finálny produkt, ktorý vidíte v kinách, a všetky zmeny, ktoré sa dejú na tejto ceste," povedal o svojej výuke 50-ročný McConaughey. Každý semester je založený na jednom filme, ktorý som v minulosti natočil. Začneme pôvodným scenárom, druhým scenárom, tretím, štvrtým, piatym, posledným scenárom, prvým zostrihom až napokon konečným filmom, ktorý máte možnosť vidieť.“

​Držiteľ Oscara sa učením študentov dozvedel aj niečo o sebe: "Dozvedel som sa toho viac, ako som si myslel," prezradil McConaughey. „Pretože mám pocit, akoby to bolo pred štyrmi rokmi, čo som tu v triede sedel ja, ale mýlim sa. Nebolo to pred štyrmi rokmi. Bolo to omnoho dávnejšie. Za ten čas som získal oveľa viac skúseností, než som si vlastne uvedomil.

Súvisiace články

Najčítanejšie