Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tieto filmové adaptácie sú rovnako dobré ako knihy, podľa ktorých sú nakrútené!
Zdielať na

Tieto filmové adaptácie sú rovnako dobré ako knihy, podľa ktorých sú nakrútené!

Koľkokrát sa vám už stalo, že ste videli film inšpirovaný knihou, no boli ste sklamaní? Pri týchto snímkach sa vám to nestane.

Kdekoľvek, len nie tu

Tento film je nakrútený na základe biografie napísanej Monou Simpson, sestry Stevea Jobsa, o ktorej existencii nevedel, až kým nemal 27 rokov. Kniha rozpráva príbeh jeho detstva a dozvieme sa aj niečo viac o tejto rodine.

brightside.me

Podozrenie 

Tento film je inšpirovaný knihou Brainwash of Johna Wainwrighta, britského autora, ktorý napísal vyše 80 kriminálnych kníh. Toto je príbeh intelektuálneho boja medzi úspešným právnikom a skúseným detektívom, ktorý ho chce obviniť z niekoľkých vrážd a znásilnení. Detektív zisťuje, že sa k pravde dostane len veľmi nebezpečným spôsobom.

brightside.me

Hurikán v ringu

Príbeh tohto filmu je v podstate spojením dvoch kníh, obe sa zameriavali na život boxera Rubina "Hurikána" Cartera, ktorého hrá Denzel Washington. Hurikán bol neprávom obvinený z trojitej vraždy spáchanej v jednom z barov v New Jersey. Všetko, po čom tento boxer túžil, bol spravodlivý súd.

Amazon.com

Zo života chlapca

Inšpirované knihou Tobiasa Wolffa, univerzitného profesora literatúry, o jeho detstve v 50. a 60. rokoch. Wolff písal o svojej mame Caroline, ktorá stretla muža menom Dwight, slušného gentlemana. Chcela priniesť stabilitu do jeho života a tak sa za neho vydala, no mýlila sa. Ukázalo sa, že Dwight bol temperamentný a násilný despota, ktorý premenil ich životy na peklo. 

hotcorn.com

Na život a na smrť

Tento film nakrútený na základe rovnomennej knihy napísanej Marcusom Luttrellom a Patrickom Robinsonom, rozpráva príbeh jednotky SEAL v Afganistane. Tím má za úlohu zneškodniť lídra Talibanu, Ahmada Shaha, no ocitne sa v pasci a snaží sa odtiaľ odletieť, no zdá sa, že všetko je proti nim. Niekoľko skutočných vojnových veteránov pomáhalo s produkciou tohto filmu. ​

inquirer.com

Philomena

Názov knihy od Martina Sixsmitha je o niečo dlhší - The Lost Child of Philomena Lee. Príbeh je o mladej Írke, Philomene, ktorá porodí syna. Jej rodičia ju presvedčia na adopciu a tak jej syn putuje do americkej rodiny. Philomena prechádza hrozným ponižovaním, no podarí sa jej utiecť. Žije celkom normálnym životom, no neprestáva hľadať svojho syna. 

wrti.org

Najčítanejšie