Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Toto ste si určite nevšimli: Predstavujeme vám 12 filmov, ktoré v sebe majú skryté významy!
Zdielať na

Toto ste si určite nevšimli: Predstavujeme vám 12 filmov, ktoré v sebe majú skryté významy!

Filmové snímky sú preplnené skrytými významami, no nie stále si ich divák všimne. Trošku vám s tým pomôžeme.

Návrat do budúcnosti 3

V scéne na stanici, v ktorej sa doktor a Marty pozerajú do mapy si uvedomia, že Clayton Ravine sa tiež volá Shonash Ravine. Za nimi prechádza, zdá sa, že celkom nevýznamná postava, no ak sa poriadne zamyslíte, dáva to zmysel. Neskôr jej zachránia život a všetko v časovej línii začne do seba zapadať. 

brightside.me

Život chrobáka 

Aphie, kráľovná mravcov v tomto filme má domáceho maznáčika. K tomuto druhu chrobáka si mravce v skutočnosti budujú vzťahy a ochraňujú ich pred predátormi a výmenou za to im tieto vošky nosia jedlo. 

brightside.me

​Príšerky s.r.o.

Ak ste túto rozprávku videli, asi si pamätáte na príšerku, do ktorej hustej kožušiny sa stále zamotala nejaká vec z izby, v ktorej práve bola strašiť. Tieto objekty pripadali príšerkám extrémne toxické. Avšak toto súvisí s pokračovaním rozprávky, ktorá je vlastne prequelom a zameriava sa na univerzitné roky príšeriek. Táto príšerka totiž na univerzite podvádzala a používala rôzne gély, aby sa na ňu veci detí nenalepili. Dokazuje to, že ak na škole podvádzate, neskôr sa vám to v živote môže vypomstiť. 

brightside.me

​Toy Story

Ľudia, ktorí milujú rozprávky od Pixaru vedia, že v nich majú hľadať referencie na iné rozprávky. Nebolo to inak ani pri Toy Story 2, kde jedna z hračiek číta knihu Život chrobáka. V najnovšom filme Toy Story zas môžete nájsť referenciu na Príšerky s.r.o. 

brightside.me

Daredevil a Spider-Man

Oba filmy patria pod Marvel a tak sa odohrávajú v rovnakom svete. Je zjavné, že Marvel sa už dlhodobo snaží spájať svoje filmy, podobne, ako to robí Pixar. Avšak pri marvelovkách je niekedy ťažšie tieto referencie nájsť. Jednou z takýchto referencií je napríklad ukrytá záhrada na streche v Rockefellerovom centre. Stretli sa tam Fisk a Madame Gao v Daredevilovi a na rovnakom mieste nechal Peter Mary Jane, keď sa ju snažil zachrániť. 

brightside.me

Forrest Gump 

Tom Hanks prezradil, že svoj prízvuk, v jeho snáď najznámejšom filme, prispôsobil hercovi, ktorý jeho postavu stvárňoval ako mladého chlapca. Hercovi Michaelovi Connerovi Humphreysovi sa jeho originálneho prízvuku zbavovalo veľmi ťažko a tak si Tom povedal, že sa prispôsobí on jemu. 

brightside.me

​Muži v čiernom 3 

Mimozemšťan, ktorý sa objavil na pohrebe Zeta bol v skutočnosti Rick Baker, známy maskér, ktorý vytvoril najznámejšie filmové masky na svete. Dokonca za film Muži v čiernom získal Oscara. 

brightside.me

LEGO® Batman vo filme

Na party k oslave odchodu do dôchodku komisára Gordona drží Bruce Wayne v rukách magazín, na ktorého titulke sa nachádza. Na zadnej strane vidíme reklamu na Barris Automobiles. George Barris v 60-tych rokoch totiž navrhol prvý model Batmobilu. 

brightside.me

​Luca

Vo filme Luca vidíme nad hlavou hlavného hrdinu pri páde namiesto hviezdičiek ančovičky. Je to preto, že mu jeho kamarát Alberto povedal, že hviezdy sú v skutočnosti malé žiariace ančovičky. 

brightside.me

Najčítanejšie