Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Baletka a herečka Valéria Frištik: Na kastingu zabudla texty, Jakubisko si ju napriek tomu vybral!
Zdielať na

Baletka a herečka Valéria Frištik: Na kastingu zabudla texty, Jakubisko si ju napriek tomu vybral!

Zdroj: Daniel Dluhy

Perinbaba a dva svety prichádza do kín už 7. decembra. Pre Kinosálu sme vyspovedali mladú baletku a herečku Valériu Frištik.

"Ja som vôbec nevedela, že sa pokračovanie Perinbaby chystá. A až teraz, po rokoch, som sa od pani Deany Jakubiskovej dozvedela, ako to bolo s mojím výberom. Deana našla moju fotografiu u pani maskérky a ukázala ju pánovi Jakubiskovi. Preto ma pozvali na kasting do Prahy. Mňa však oslovila spomínaná pani maskérka, či by som to nechcela prísť vyskúšať," hovorí 25-ročná Valéria Frištik, ktorá vo filme Perinbaba a dva svety hrala postavu Lucie, hlavnej ženskej predstaviteľky. 

"Na kastingu som sa pozerala na ostatné herečky a hovorila som si, aké sú dobré. Cítila som sa, že to je trápne a že mi to vôbec nešlo. Celú cestu vlakom som si rozprávala texty, vedela som ich na 100 % a keď som prišla na kasting, skoro nič som nepovedala. Tak som si vtedy povedala, že som mala radšej ostať doma. Pán Jakubisko mi nakoniec oznámil, že si ma vybral a nemohla som tomu uveriť," pokračovala Valéria. 

Bontonfilm

Valéria sa profesionálne venovala baletu, napriek tomu pred Perinbabou a dvoma svetmi mala už jednu hereckú skúsenosť. Bolo pre ňu náročnejšie hrať alebo tancovať? "Keby som to mohla porovnať, každá z tých profesií je v niečom náročná. Keďže som bola zvyknutá na profesiu baletky, to herectvo bolo veľmi náročné. Naozaj obdivujem všetkých hercov. Pre mňa bolo náročné to, že keď som sa vložila do nejakej postavy, tak som v nej celý čas ostala. Nevedela som si povedať, že už nehrám a môžem byť sama sebou. Baletkou som od šiestich rokov, tam som si zvykla na to, že to je drina," priznala Valéria, ktorá od ukončenia nakrúcania stihla porodiť dve dcéry. 

PERINBABA A DVA SVETY príde do kín už 7. decembra.

Najčítanejšie