Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tom Felton už nechce byť súčasťou Harryho Pottera
Zdielať na

Tom Felton už nechce byť súčasťou Harryho Pottera

Herec, ktorý hral v obľúbenej filmovej sérii Draca Malfoya, sa nedávno vyjadril, že by už nemal záujem na podobnom projekte v budúcnosti participovať.

Napriek tomu, že momentálne nie je v procese výroby žiaden zo série filmov o Harrym Potterovi, čarodejnícky svet, ktorý vytvorila spisovateľka a scenáristka J. K. Rowling má na svete stále množstvo fanúšikov. Fantastické zvieratá a ich výskyt, nová filmová séria tejto autorky, sa dočká druhého pokračovania už budúci rok a divadelná hra Harry Potter a prekliate dieťa preniesla fanúšikov opäť do obľúbeného sveta plného všakovakej mágie a rôznorodých postavičiek, a to prostredníctvom divadelných dosiek i knižného spracovania. Znova sa však začalo šepkať, že by z tohto príbehu mohol vzniknúť aj film. V prípade, žeby k tomu došlo, herec Tom Felton sa už ako Draco Malfoy do príbehu pravdepodobne nevráti.

Viacerí herci z potterovskej filmovej série sa nedávno stretli na počesť filmovej série Harryho Pottera, ktorú organizoval Universal. Toma Feltona sa v istom bode spýtali na potenciálny návrat do série o Harrym a ten sa vyjadril, že by už o to nemal záujem. Ak sa teda niečo zásadné nezmení, zdá sa, že Tom Felton by pravdepodobne nebol veľmi ochotný vrátiť sa na plátna v postave Draca Malfoya. Pravdou je, že bez Daniela Radcliffa, Emmy Watson či Ruperta Grinta by bolo úplne nemožné vrátiť sériu o Potterovi na filmové plátna, neúčasť Draca Malfoya by však tiež mohla spôsobiť autorom značné komplikácie. Hoci prípadná neúčasť Toma Feltona by pred výrobou ďalšieho filmu o Harrym Potterovi tvorcov určite nezabrzdila. Herec by tak pravdepodobne iba doprial niekomu inému celkom slušný finančný obnos.

J. K. Rowling dala viackrát najavo, že Harry Potter a prekliate dieťa je momentálne striktne iba vo forme divadelnej hry. Zknihy, ktorá je prepisom divadelnej hry, sa už teraz predalo iba v Severnej Amerike viac ako 3,3 milióna výtlačkov, a preto nie je prekvapením, že si už Warner Bros na tento projekt brúsi zuby. Hovorí sa o tom, že štúdio by po ukončení série Fantastické zvery a ich výskyt mohlo pokračovať práve s filmom o prekliatom dieťati, ktorý by mohol uzrieť svetlo sveta okolo roku 2026. Vďaka tomu by mal Warner Bross dostatok času na to, aby presvedčil Rowlingovú, že je to dobrý nápad. 

Aj keď nedokážeme garantovať, že ešte niekedy nejaký film o Harrym Potterovi vznikne, čísla hovoria samy za seba. Samotná filmová séria o Harrym Potterovi zarobila 7,72 miliardy dolárov na celom svete. Ak by sa o pár rokov podaril návrat Harryho na plátna, môžeme takmer s istotou tvrdiť, že s pôvodnými hercami by sa z pokračovania stal masívny hit. Netreba ale zbytočne dúfať, že sa vráti späť aj Tom Felton ako Draco Malfoy.

Najčítanejšie