Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Wonder Woman ako prvá superhrdinka v hlavnej filmovej úlohe!
Zdielať na

Wonder Woman ako prvá superhrdinka v hlavnej filmovej úlohe!

Hoci v komiksovom svete existuje mnoho ženských superhrdiniek, na filmovom plátne doteraz dostávali zväčša iba vedľajšie úlohy. Toto leto sa však všetko zmení s príchodom akčnej superhrdinky Wonder Woman.

Modernú éru filmov o superhrdinoch začal rokom 2000 prvý X-Men a spustil tak samostatné filmové DC univerzum. V priebehu 17 rokov sa však  fanúšikovia nedočkali komiksového filmu, v ktorom by hlavnú filmovú úlohu zohrávala ženská superhrdinka. Toto leto sa však úplne všetko zmení, pretože Warner Bros uvedie do kín film Wonder Woman. Hoci doteraz Warner Bros oproti Marvel Studios vo filmovej tvorbe z prostredia DC mierne zaostávajú, Wonder Woman by ich mohla posunúť o niečo vpred. Marvel Studios síce má množstvo silných ženských hrdiniek, ako napríklad Black Widow či Scarlet Witch, žiadnej z nich však doteraz nevenovali samostatný film.

Už toto leto príde do kín Wonder Woman, film, v ktorom sa Gal Gadot vráti ako titulná postava v akčnom dobrodružstve pod režisérskou taktovkou Patty Jenkins. Ešte predtým, ako sa z nej stala Wonder Woman, bola Dianou, princeznou Amazonov. Trénovala, aby sa z nej stala  nepremožiteľná bojovníčka a vychovávali ju v chatrči na Rajskom ostrove. Keď sa americký pilot zrúti so svojím lietadlom k pobrežiu ostrova a oznámi, že v okolitom svete zúri vojna, Diana opustí svoj domov v presvedčení, že dokáže túto hrozbu zastaviť. V boji po boku mužov Diana objaví svoju neuveriteľnú silu a nájde svoj skutočný osud,“ vyjadrili sa predstavitelia Warner Bros.

Herečka Gal Gadot sa v úlohe Diany objavila už vo filme Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti a jej výkon sa musel páčiť i jeho najväčším odporcom. Tentoraz však bude mať vo filme hlavnú úlohu a zároveň aj veľkú príležitosť zažiariť a to je niečo, na čo fanúšikovia tejto postavy čakali skutočne dlhoNielenže bude mať vo filme vedúcu pozíciu superhrdinky, ale film má ženské zastúpenie i vo filmovom štábe. Hollywood síce nie je veľmi známy tým, že by rád dával príležitosť ženským režisérkam, Warner Bros však prekvapuje svojím stanoviskom, keď režisérsku stoličku zaujala Patty Jenkins. Ak sa filmu Wonder Woman podarí výraznejšie presadiť, bol by to veľmi významný krok nielen pre samotnú režisérku, ale aj pre jej ostatné kolegyne.

Rozpočet filmu je skutočne obrovský, ešte síce nie je známe presné číslo, no s istotou vieme potvrdiť, že ide o viac ako 100 miliónov dolárov. Na Patty Jenkins tak štúdio kladie skutočne veľký tlak, pretože iba po druhý raz v histórii dostala príležitosť pri takom vysoko rozpočtovom projekte žena režisérka. Ak by mal film úspech u divákov i kritikov, Jenkins by sa mohla stať vo svojom odbore skutočnou priekopníčkou.

Jednou zo záhad filmu je stále neznámy „záporák“. Hoci trailery filmu Wonder Woman fanúšikov skutočne zaujali, nie je z nich zrejmé, kto sa vo filme stane najväčším zloduchom. Iste, je vojna a objavuje sa tam množstvo bojových sekvencií, ale stále v nich nie je žiaden rozpoznateľný komiksový antihrdina. Záporákom však bude s najväčšou pravdepodobnosťou Ares, uvádzaný aj ako Mars, Boh Vojny. Podrobnosti sú síce ešte zahalené rúškom tajomstva, ale zdá sa, že Wonder Woman bude musieť nielen bojovať vo vojne, ale aj čeliť samotnému Bohu Vojny, čo znie skutočne vzrušujúco.

Hoci Wonder Woman už má svoje uvedenie v predošlom filme za sebou, až tentoraz tvorcovia odhalia príbeh o jej pôvode. Vo filme tak uvidíme jej prechod od izolovaného amazonského života ku superhrdinke, ktorá zachraňuje celý svet. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť aj na odhalenie domova princeznej Diany, ostrova Themyscira, ktorý je známy aj ako Rajský ostrov. Okrem drobných zábleskov v traileri, Warner Bros odhalil aj nejaké fotografie prostredia a je z nich zrejmé, že pôjde o skutočne prenádhernú filmovú lokáciu.

Miernou nevýhodou pre fanúšikov môže byť absencia ostatných charakterov z prostredia DC. Keďže príbeh o Wonder Woman je zasadený do obdobia prvej svetovej vojny, nebudú sa v ňom pravdepodobne nachádzať žiadne iné postavy superhrdinov, keďže pre nich v príbehu pravdepodobne nie je vhodný priestor. Napriek tomu, bude napríklad veľmi zaujímavé pozorovať, ako sa tvorcovia DC univerza popasujú s obdobím prvej svetovej vojny.

Hoci ešte nad príbehom a obsadením charakterov visí mnoho otáznikov, fanúšikovia DC sveta a hrdinky Wonder Woman už nemusia čakať veľmi dlho. Očakávaná premiéra bude už tento rok. V preplnenom letnom programe plnom blockbusterov sa Wonder Woman predvedie slovenským divákom už 1. júna.

Najčítanejšie