Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Filmový festival v Karlových Varoch otvoril svoje brány
Zdielať na

Filmový festival v Karlových Varoch otvoril svoje brány

Zdroj: Daniela Slávová

Včera večer sa na červenom koberci v Karlových Varoch objavili hviezdy svetového formátu. Medzi nimi aj držiteľ Oscara Casey Affleck a Uma Thurman. Tí si prevezmú cenu prezidenta festivalu a predstavia fanúšikom svoje filmy.

Casey Affleck na festivale uvedie novinku Prízrak (A Ghost Story). Do Karlových Varov príde prezentovať tento film aj jeho režisér David Lowery. Novú snímku nám však nepredstaví Uma Thurman. Tá v letnom kine uvedie obe časti kultového filmu Kill Bill.

Hviezda Uma Thurman

Hviezda Uma Thurman

Daniela Slávová

My sme mali možnosť zastihnúť nielen tieto hviezdy pred Grandhotelom Pupp, z ktorého odchádzali na slávnostný otvárací ceremoniál a rozdávali podpisy svojim fanúšikom.
Festivalovú atmosféru si užíva aj herec Maroš Kramár

Festivalovú atmosféru si užíva aj herec Maroš Kramár

Daniela Slávová

Po ceremoniáli si mohli návštevníci festivalu užiť koncert Českého národného symfonického orchestra, ktorý tiež dirigoval skladateľ James Newton Howard. Počuť mohli skladby napríklad z filmov James Bond, ale aj soundtrack z filmu Fantastické zvery a ich výskyt (Fantastic Beasts and Where to Find Them).

Daniela Slávová

Na 52. ročníku festivalu sa predstaví 170 celovečerných filmov, z čoho 12 filmov je vybraných do hlavnej súťaže o Krištáľový glóbus. Medzi nominovanými je aj slovenský film Čiara, ktorý bude mať vo Varoch svoju premiéru.
Festival otvárala romantická komédia Srdcu nerozkážeš (The Big Sick).
Film je inšpirovaný životom herca Kumaila Nanjianiho, ktorý sa vo filme zhostil aj hlavnej úlohy.

Text: Lucia Harbuľáková 

Najčítanejšie