Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
30. výročie Hriešneho tanca! Kde sa podeli jeho hlavní hrdinovia?
Zdielať na

30. výročie Hriešneho tanca! Kde sa podeli jeho hlavní hrdinovia?

Zdroj: profimedia

Bolo to pred 30 rokmi, keď sa Baby a Johnny do seba zaľúbili počas leta u Kellermanovcov. Hriešny tanec uviedli na veľké filmové plátna presne 21. augusta 1987!

Už pred časom sme vás informovali o remaku, kde sme vám predstavili nových hrdinov. Tentoraz si však posvietime na jeho pôvodné nezabudnuteľné hviezdy.

Partick Swayze (Johnny Castle)

Patrick Swayze

Patrick Swayze

Courtesy of Vestron Pictures

Bohužiaľ, hlavný hrdina Hriešneho tanca, Patrick Swayze, nás v roku 2009 predčasne opustil :( V roku 2008 mu diagnostikovali rakovinu pankreasu, ktorej prepadol v nasledujúcom roku vo veku 57. Inak sa Patrickovi po tomto filme naštartovala hviezdna kariéra, ktorá mala svoj vrchol ešte raz, vďaka filmu Duch (1990), kde si zahral po boku Demi Moore.  


Jennifer Grey (Baby Houseman)

Courtesy of Vestron Pictures

Jennifer Garner

Courtesy of Vestron Pictures

​Po úlohe Baby Houseman, Jennifer Grey pokračovala s herectvom, i keď úspech tejto postavy sa jej už nikdy nepodarilo prekonať. Hrala vo viacerých televíznych seriáloch, či filmoch. Na chvíľu sa dokonca ukázala aj v seriáli Priatelia, či v televíznom programe Tancovanie s hviezdami (Dancing with stars). Čo sa týka veľkofilmov, zahrala si ešte v snímke Hore a dole (2000), po boku Bena Afflecka a Gwyneth Paltrow, či v sci-fi filme In your eyes (2014), ktorý sa do našej distribúcie nedostal. 

Jerry Orbach (Jake Houseman)

Courtesy of Vestron Pictures

Jerry Orbach

Courtesy of Vestron Pictures

​Jerry Orbach sa stal hviezdou seriálu Zákon a poriadok, v ktorom účinkoval neuveriteľných 12 rokov. Bohužiaľ mu v roku 1994 diagnostikovali rakovinu prostaty, s ktorou bojoval dlhých desať rokov. Nakoniec, vo veku 69, tejto chorobe podľahol….

Kelly Bishop (Marjorie Houseman)

Kelly Bishop

Kelly Bishop

Courtesy of Vestron Pictures

​Sympatická mamička Baby, Kelly Bishop, účikovala po Hriešnom tanci v mnohých televíznych úlohách, no najviac sa zapísala do sŕdc divákov ako Emily Gilmore v seriáli Ženy z rodu Gilmorovcov. Čo sa týka filmových úloh, tak sme ju mohli vidieť vo filme Súkromné neresti (1997), Skvelí chlapci (2000), či v rodinnej komédii Projekt: Otrok (2011).

Jane Brucker (Lisa Houseman)

Courtesy of Vestron Pictures

Jane Brucker

Courtesy of Vestron Pictures

Nepodarená sestra hlavnej hrdinky si neskôr zahrala v niekoľkých filmoch (Stealing home, Bloodhounds of Broadway a Dishdogz), ktoré sa však do našej distribúcie nedostali. V posledných rokoch sa sústredila na svoju rodinu a venuje sa najmä svojim dvom dcéram, Sally a Rachel.

Cynthia Rhodes (Penny Johnson)

Cynthia Rhodes

Cynthia Rhodes

Vestron Pictures Ltd./Photofest

​Pre krásnu tanečnicu Penny to bol vrchol jej kariéry a dá sa povedať, že aj koniec. Nasledovala iba rola vo filme Curse of the Crystal Eye (1991) a už nič viac nenakrútila. V roku 1989 sa vydala za speváka Richarda Marxa, avšak v roku 2014 sa rozviedli. Z tohto manželstva majú spoločné deti, Lucasa, Jesse a Brandona.

Súvisiace články

Najčítanejšie