Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ostrým nožom je inšpirovaný neobjasnenou vraždou Daniela Tupého!
Zdielať na

Ostrým nožom je inšpirovaný neobjasnenou vraždou Daniela Tupého!

Na Slovensku vzniká film, ktorého predlohou sa stala vražda mladého chlapca Daniela Tupého. Páchatelia tohto činu sú dodnes na slobode, aj keď odvtedy ubehlo už 12 rokov.

" Hraným filmom Ostrým nožom si kladiem za cieľ otvoriť túto boľavú ranu, jednu z najpálčivejších v dejinách moderného Slovenska. Tento prípad nám poslúžil ako námet, pretože náhodné tragické útoky sa budú vyskytovať vždy. Ale nefunkčný systém, ktorý zabraňuje ich potrestaniu, je omnoho komplikovanejší problém." vyjadril sa debutujúci režisér Teodor Kuhn.

Na scenári spolupracoval s absolventom VŠMU Jakubom Medveckým. Na dramaturgii sa vďaka českej koprodukcii podieľal aj Štěpán Hulík, ktorý stojí za známymi televíznymi sériami Hořící keř a Pustina.

Ostrým nožom rozpráva príbeh Ľuda, ktorému zavraždia jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou prokuratúrou, skorumpovanou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. V hlavnej úlohe uvidíme Romana Luknára.

Aj keď režisér tvrdí, že film je fiktívnym príbehom, bude zaujímavé sledovať, či sa ľady pohnú tak, ako to bolo v prípade snímky ÚNOS. Premiéra filmu Ostrým nožom je naplánovaná na budúci rok. Viac sa o ňom dozviete v relácii KINOSÁLA v sobotu 14.10 o 19:30 na JOJ PLUS.

Najčítanejšie