Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
14 filmov, ktoré tento rok záutočia na vaše city a možno si aj poplačete!
Zdielať na

14 filmov, ktoré tento rok záutočia na vaše city a možno si aj poplačete!

Zdroj: Image Source: Warner Bros.

Poznáme 2 druhy smutných filmov. Prvé sú také, pri ktorých plačete nonstop a potom sú to snímky, ktoré zachytávajú ľudskú bolesť a donútia vás premýśľať o svete okolo nás. Tento rok nás čaká niekoľko filmov o rodinných a ľúbostných tragédiách aj stratách.

1. NOSTALGIA

Nostalgia rozpráva príbehy ľudí, ktorí sú zasiahnutí stratou a hľadajú útechu vo svojich spomienkach. Hrahú Jon Hamm, Nick Offerman, Patton Oswalt, Amber Tamblyn a Catherine Keener.

Premiéra: 16. februára

2. BEZ LÁSKY (Nelyubov)

Aj keď v Rusku mal premiéru v roku 2017 (u nás ho hrali v novembri), v USA ho budú premietať budúci mesiac. Film vyvolal rozruch na medzinárodnej scéne a získal cenu poroty na Filmovom festivale v Cannes. Odohráva sa v súčasnom Rusku a zachytáva pár v rozvodovom procese. Rozhnevaná dvojica si nájde k sebe cestu až po tom, ako zmizne ich syn.

3. DEŇ ČO DEŇ

Romantický príbeh o dospievajúcej tínedžerke Rhiannon, ktorá sa zamiluje do niekoho, kto sa zobúdza deň čo deň v inom tele. 

Premiéra: 12.apríla

4. ANNIHILATION

Hlavnou postavou filmu je biologička, ktorej manžel záhadne zmizol. Prihlási sa preto na expedíciu do oblasti s názvom "Area X". Tá bola postihnutá ekologickou katastrofou a teraz sa v nej odohrávajú paranormálne javy. Všetky predchádzajúce výpravy dopadli tragicky. Ženský tím zložený z biologičky, antropologičky, psychologičky a geodetky nájde niečo, čo neočakával. Hrajú Natalie Portman, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh a Gina Rodriguez.

Premiéra: 22. februára

5. WHAT THEY HAD

What They Had

What They Had

Image Source

Táto rodinná dráma sa zaoberá ťaživou témou, akou je starnutie a umieranie. Hilary Swank tu hrá ženu, ktorej matka má Alzheimera. Svojho otca sa snaží presvedčiť, aby ju dali do domova.

6. FINAL PORTRAIT

Alberto Giacometti (Geoffrey Rush), švajčiarsky maliar a sochár, žije v roku 1964 v Paríži a sám si určuje, kedy bude pracovať, piť či flirtovať v ateliéri. Umelec, ktorého diela sa predávajú za veľké sumy skrýva všetky peniaze práve tam. To je jen jeden z dôvodov hádok s manželkou Annette (Sylvie Testud). Ďalšou je skutočnosť, že všetku pozornosť venuje svojej milenke Caroline (Clémence Poésy). Jedného dňa Giacometti požiada amerického kritika umenia, aby mu pózoval.

Premiéra: 23.marca

7. Polnočná láska

Mladá hudobníčka trpí vzácnou genetickou poruchou, pre ktorú nemôže byť na slnku. Keď jedného dňa hrá na stanici, narazí na pohľadného bývalého spolužiaka zo strednej školy a začnú spolu chodiť. V hlavných úlohách Bella Thorne a Patrick Schwarzenegger. Láska, mladosť a zákerná choroba - to je impulz na záplavu sĺz. 

Premiéra: 23. marca

8. TULLY

Materstvo a priateľstvo je tiež kombináciou pre dojímavé scény. Tully je film o matke troch detí, ktorá si vytvorí blízke puto s opatrovateľkou. V komediálnej dráme hrajú Charlize Theron a  Mackenzie Davis.

Premiéra: 20. apríla

9. DISOBEDIENCE

Disobedience

Disobedience

Bleecker Street Media

​Rachel McAdams a Rachel Weisz hrajú lesbický pár. Newyroská fotografka sa vracia do Londýna do svojho rodného domu v Londýne po tom, ako sa stala tragédia v rodine. Tam sa zaľúbi do svojej kamarátky z detstva, ale svoj vzťah musí v prísnej židovskej komunite skrývať.

Premiéra: 27. apríla

10. ON CHESIL BEACH

On Chesil Beach

On Chesil Beach

Bleecker Street Media

​Saoirse Ronan, ktorá už získala Zlatý glóbus za film Lady Bird, prichádza v ďalšej dráme. Je to príbeh mladého manželského páru, ktorý sa rozíde, pretože má strach z intímneho vzťahu. ​Saoirse tu hrá Florence, ženu, ktorá sa bojí sexu, pretože vo svojej rodine zažila zneužívanie. 

Premiéra: 15. júna

11. CHRISTOPHER ROBIN

Christopher Robin

Christopher Robin

Getty / Noam Galai

Nič nie je bolestivejšie, ako keď na dušu padá ťažoba dospelosti. ​ Ewan McGregor tu hrá dospelého Christophera Robina, ktorý narazí na svojho priateľa z detstva -  Medvedíka Pooh a zistí, aké to je znova nájsť radosť zo života. 

Premiéra: 3. august

12. BOY ERASED

Boy erased

Boy erased

Shutterstock

​Film je postavený na spomienkach Garrarda Conleyho, muža z malého mesta, ktorého rodičia neakceptujú, že je gay.  Preto podstúpi terapiu. V tomto srdcervúcom filme hrajú Lucas Hedges, Russell Crowe a Nicole Kidman.

Premiéra: 28. septembra

13. ZRODILA SA HVIEZDA

Zrodila sa hviezda

Zrodila sa hviezda

Image Source

V tejto romantickej dráme hrajú ​Bradley Cooper a Lady Gaga. Film zachytáva život hudobníka, ktorý sa zaľúbi do budúcej hviezdy. Romantickú zápletku skomplikuje, keď hlavný hrdina začne mať problémy s alkoholom. 

Premiéra: 5. októbra

14. Bohemian Rhapsody

https://www.popsugar.com/entertainment/photo-gallery/44345361/image/44345364/Bohemian-Rhapsody

​Tento životopisný film je o vzniku skupiny Queen a v centre príbehu je Rami Malek ako Freddie Mercury. Fanúšikovia by sa mali pripraviť na veľa nostalgických momentov. 

Premiéra: 25. decembra

Najčítanejšie