Polojasno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Aby sa nezopakoval trapas z minulého roka, organizátori Oscarov predstavili nové pravidlá!
Zdielať na

Aby sa nezopakoval trapas z minulého roka, organizátori Oscarov predstavili nové pravidlá!

Zdroj: SITA

Nový systém by mal zabrániť ďalším omylom.

Neslávne vyhlásenie kategórie za najlepší film bol minulý rok na Oscaroch katastrofou. Warren Beatty a Faye Dunaway omylom udelili túto cenu filmu La La Land, namiesto Moonlightu. Keď nakoniec vyšlo najavo, čo sa stalo, organizátori si uvedomili, že musia zabrániť tomu, aby sa to nezopakovalo. Preto v rovnakom čase, ako boli vyhlásené nominácie na Oscara pre rok 2018, zverejnili aj nový systém pre kontrolu obálok.

Toto sú nové vylepšenia:

  • Každý vyhlasovateľ víťazov musí už v zákulisí potvrdiť správcovi scény, že dostal správnu obálku.
  • Správcovia filmovej akadémie budú prítomní už na samotných prípravách na večerné odovzdávanie Oscarov.
  • Partneri spoločnosti PwC (Auditorská firma, ktorá spolupracuje s organizátormi Oscarov) majú počas odovzdávania prísny zákaz používať svoje telefóny, aby sa nerozptyľovali.
  • Dvaja noví partneri PwC nahradia tých, ktorí boli prítomní na minuloročnom odovzdávaní. Plus, ďalší človek bude spolu s producentmi Oscara v riadiacej miestnosti.

"Dovoľte mi povedať, že si nemyslím, že sa táto chyba ešte niekedy stane. Máme preto niekoľko nových pravidiel, aby sme sa uistili, že to tak bude. Myslím si, že sa každý bude sústrediť na to, aby všetko prebehlo hladko.", povedala výkonná riaditeľka Americkej filmovej akadémie, Dawn Hudson.

O tom, či to bude fungovať, sa presvedčíme už 4. marca. V Kinosále veríme, že bude! :-)

Súvisiace články

Najčítanejšie