Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dumbledor ako gay: Uvidíme v pokračovaní filmu Fantastické zvery jeho romantický vzťah?
Zdielať na

Dumbledor ako gay: Uvidíme v pokračovaní filmu Fantastické zvery jeho romantický vzťah?

Zdroj: profimedia.sk

Nový film sa zameria na jeho priateľa, Grindelwalda.

Je to už viac ako desať rokov odkedy J.K. Rowling prekvapila fanúšikov tým, že odhalila tajomstvo obľúbeného riaditeľa Rokfortu, Albusa Dumbledora. Je homosexuál a dokonca sa v mladosti zamiloval do notoricky známeho čarodejníka Gellerta Grindelwalda. 

V najnovšom pokračovaní filmu Fantastické zvery sa po prvý raz predstaví mladý Dumbledor, ktorého hrá Jude Law. Príbeh sa zameria na ďalšieho skvelého čarodejníka, Grindelwalda, ktorého stvárni Johnny Depp. Fanúšikov preto zaujíma, či sa vo filme prejaví aj Dumbledoreova sexualita, podobne ako to bolo vo filmoch o Harrym Potterovi.

profimedia.sk

​Podľa režiséra, Davida Yatesa, tohtoročné pokračovanie nebude priamo odkazovať na Dumbledorovu sexualitu: "Nie je to jasné," odpovedal Yates, keď sa ho opýtali, či film jasne uvádza, že Dumbledore je homosexuál. "Myslím si, že všetci fanúšikovia to vedia. S Grindelwaldom mal veľmi intenzívny vzťah, keď boli mladí. Zamilovali sa navzájom do svojich myšlienok a ideológie."

To však neznamená, že Dumbledorovou sexualitou sa nakoniec nebudú zaoberať tri plánované pokračovania. V skutočnosti, scenáristka a tvorkyňa filmu Harry Potter, J.K. Rowling, už naznačila, že sa to v určitom okamihu stane: "Nemôžem vám prezradiť všetko, pretože ide o päťdielny príbeh. Tento vzťah sa bude postupne rozvíjať. Uvidíte mladého Dumbledora v jeho formujúcom období života. Čo sa týka jeho sexuality... Pozrite si film."

Film Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny má premiéru v novembri 2018.

Najčítanejšie