Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kontroverzný oscarový film sa dočká svojho pokračovania!
Zdielať na

Kontroverzný oscarový film sa dočká svojho pokračovania!

Zdroj: electricliterature.com

Daj mi tvoje meno v nedeľu získalo Oscara za najlepší adaptovaný scenár, ale ešte predtým sme sa dozvedeli úžasné novinky od režiséra Lucu Guadagnino.

Film zaznamenal veľký úspech vďaka úprimnému zobrazeniu prvej lásky mladého Elia a vysokoškolského študenta Olivera. Mnohých nadchla aj atmosféra Talianska počas 80. rokov. Film Daj mi tvoje meno bol natočený podľa rovnomennej knihy od Andreho Acimana, kde je tiež jemne naznačená budúcnosť oboch hlavných postáv. Pre tých z vás, ktorí ste film videli bude možno pokračovanie prekvapením. O čom teda bude?

Režisér chce dej presunúť na začiatok 90. rokov, no to či sa bude dej znova odohrávať v Taliansku ešte nepotvrdil. Zatiaľ čo sa prvý film odohrával počas šiestich týždňov, nasledujúci by mal zachytiť šesť mesiacov a mal by sa zamerať na epidémiu HIV/AIDS.

apr.org

„Bude to nový film, inak ladený. Uvidíte veľa z východného pobrežia Ameriky. Pôjdu okolo sveta,“ prezradil na červenom koberci Luca. Vzhľadom na koniec prvého filmu sa dá odhadovať, že sa hlavný protagonisti úplne nevyrovnali so všetkými skutočnosťami a tak dostanú priestor si to vyjasniť. 


Timothée Chalamet a Armie Hammer hneď súhlasili s účinkovaním v pokračovaní, nakoľko si počas nakrúcania veľmi rozumeli a celý štáb im podľa ich slov pripadal ako „veľká rodina, ktorá je spolu na dlhých prázdninách“.

Najčítanejšie