Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jedna z najväčších lúpeží v britskej histórii na filmovom plátne! Neuveríte, kto ju mal na svedomí!
Zdielať na

Jedna z najväčších lúpeží v britskej histórii na filmovom plátne! Neuveríte, kto ju mal na svedomí!

Zdroj: Magic Box Slovakia

Britská krimidráma KRÁLI ZLODEJOV na motívy skutočnej udalosti príde na plátna slovenských kín už 18. októbra!

V roku 2015 sa v Londýne odohrala jedna z najväčších lúpeží v britskej histórii. Vyšetrovanie polície ukázalo, že ju má na svedomí gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov. Keď informácia o raritnej lúpeži prenikla na verejnosť, spôsobila hotovú senzáciu.

Brian Reader (Sir Michael Caine) je 77 ročný dôchodca, ktorý bol v mladosti „presláveným“ zlodejom. Ani na staré kolená sa mu nechce zaháľať a tak sa rozhodne dať dokopy skupinku postarších pánov z rovnakej brandže. Partička dôchodcov opráši svoje niekdajšie zlodejské zručnosti a spoločne po troch rokoch príprav naplánuje jednu z najväčších lúpeží v histórii Veľkej Británie...

Počas veľkonočného víkendu v roku 2015 sa gang zlodejov-penzistov vlámal do sejfu v budove trezorovej spoločnosti Hatton Garden Safety Deposit. Partička stárnucich lupičov vykradla 72 z 999 trezorových schránok. Podarilo sa im ulúpiť šperky, zlato, diamanty a finančnú hotovosť v hodnote viac ako 200 miliónov libier.

Králi zlodejov

Králi zlodejov

Magic Box Slovakia

​Informácia o lúpeži medzičasom preniká na verejnosť, detaily o zločine postupne vychádzajú na svetlo sveta a uchvacujú britskú verejnosť i médiá. Vyšetrovanie so zatajeným dychom sleduje celý svet až do okamihu, kedy sú kriminálnici zadržaní.

Králi zlodejov

Králi zlodejov

Magic Box Slovakia

Film s typicky britským humorom nakrútil režisér James Marsh, ktorý získal Oscara za dokument Muž na lane a známym sa stal aj vďaka réžii filmu Teória všetkého o fyzikovi Stephenovi Hawkingovi.

TRAILER

Herecký koncert vo filme Králi zlodejov predviedli: Michael Caine ( Dunkirk, Podfukári, Počiatok...), Jim Broadbent (Paddington , Železná Lady...), Tom Courtenay (Doktor Živago, Nočný vlak do Lisabonu...), Charlie Cox (Teória všetkého), Paul Whitehouse (Smrť Stalina, Príbehy duchov...), Michael Gambon (Paddington 2, Judy...) a Ray Winstone (Bod zlomu, Noe.0.).

Najčítanejšie