Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Film TLMOČNÍK ocenili na viacerých medzinárodných festivaloch!
Zdielať na

Film TLMOČNÍK ocenili na viacerých medzinárodných festivaloch!

Zdroj: GARFIELD FILM

Film Martina Šulíka - Tlmočník, obletel od premiéry v marci celý svet. Zakúpili ho do distribúcie v Holandsku, Belgicku, Luxembursku, Grécku v Spojených štátoch a zúčastnil sa na 17 filmových festivaloch.

Po festivale Židovských filmov v San Franciscu, kde získal Cenu kritikov zabodoval v posledných týždňoch aj na festivale v Marockom Nadore. Hlavní protagonisti snímky Peter Simonischek  a Jiří Menzel spoločne získali cenu pre najlepších hercov.

Tlmočník

Tlmočník

Garfiled

​Producent Rudolf Biermann si na festivale Marockom Nadore takto prevzal cenu.

producent Rudolf Biermann

producent Rudolf Biermann

Na Medzinárodnom filmovom festivale v izraelskej Haife zase Tlmočník vyhral cenu Tobiasa Szpancera v sekcii Medzi izraelskou a židovskou identitou. A do tretice si cenu za najlepší scenár odniesol aj z irackého Slemani. Spoluautormi scenára sú Marek Leščák a Martin Šulík. Ich piaty spoločný film bude zároveň reprezentovať Slovensko aj v boji o najprestížnejšiu filmovú cenu, amerického Oscara.   

Marek Leščák a Martin Šulík

Marek Leščák a Martin Šulík

Garfield film

​Svojrázne road-movie nerovnej dvojice, syna nacistického vraha a syna jeho obetí na ceste po Slovensku, malo premiéru v marci tohto roku a na konte má vyše 16 000 divákov. V najbližších týždňoch ho však uvidí aj festivalové publikum v brazílskom Sao Paole, francúzskom Arrase, slovinskej Ljubljane, v tureckom Istanbule,  či v indickom štáte Goa. 

Najčítanejšie