Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Videli ste ich všetky? Najlepšie aj najhoršie hororové filmy roku 2018!
Zdielať na

Videli ste ich všetky? Najlepšie aj najhoršie hororové filmy roku 2018!

Rok 2018 bol preplnený hororovými snímkami a my vám prinášame tie najlepšie, ale aj najhoršie, ktoré ste mohli vidieť v kinách.

Toto je 10 najlepších hororových filmov roku 2018 podľa užívateľov portálu Rotten Tomatoes: 

10. Pyewacket

Mladé dievča Lea sa venuje okultizmu a pri jednej z hádok so svojou mamou ju prekľaje. Hoci svoje rozhodnutie oľutuje, nie je cesty späť. Hrozí nebezpečenstvo nielen jej mame, ale aj jej.

hollywoodreporter.com

9. Upgrade

Grey po autonehode, pri ktorej mu zomrie priateľka, ostane ochrnutý, no jeho kamarát mu navrhne vylepšenie pomocou čipu, ktorý mu umiestni v mieche. Grey však okrem chôdze získa aj iné, abnormálne, schopnosti a po nie veľmi dlhom čase, začína mať pocit, že ho čip ovláda. 

8. Ravenous 

Zombie horor trochu inak. Aj tak sa dá opísať snímka Ravenous, kde vidíme ako v jednom malom mestečku prepukne zvláštna choroba, ktorá začína meniť jeho obyvateľov a ich činy na nepoznanie. 

7. Prekliate dedičstvo 

Prekliate dedičstvo hororoví fanúšikovia buď milujú alebo nenávidia. Celý film má veľmi zvláštnu atmosféru, ktorá sa stupňuje a miestami vás zvraty vo filme zaskočia. 

theverge.com

6. Are We Not Cats

Muž stratím behom jedného dňa všetko - priateľku, prácu aj strechu nad hlavou. So svojím autom sa však dostane na párty, kde spozná ženu, ktorá má zvláštnu chorobu. Je ľudské vlasy. Myslíte si, že je to dobrý námet na horor? Zdá sa, že pre niektorých ľudí áno. 

5. Pomsta 

Čo musia bohatí muži urobiť mladému dievčaťu, aby sa rozhodla ich všetkých pozabíjať? No, možno stačí, ak ju nechajú pomaly umierať uprostred púšte. Podarí sa jej každého vystopovať? 

bloody-disgusting.com

4. Mandy - kult pomsty 

V hlavnej úlohe tu vidíme Nicolasa Cagea a musíme povedať, že mu postava už dlho tak dobre nesadla. Red a Mandy žijú ďaleko od civilizácie, no jedného dňa im borovicový les, ktorý obklopuje ich dom, zničí kult. Red je rozhodnutý pomstiť toto narušenie ich súkromia.

3. Cam 

Ukradnutá identita dokáže veľmi znepríjemniť život. Presvedčí sa o tom aj hlavná hrdinka tohto filmu, ktorý je dostupný na Netflixe.

;

2. Donekonečna 

Bratia Justin a Aaron sú bývalí členovia kultu. Jeden deň dostanú pozvánku na zvláštnu udalosť a tak sa rozhodnú vrátiť len na jeden deň. Zo začiatku vyzerá byť všetko v norme, no po čase sa ukáže, že v kulte nie sú až takí vítaní. 

1. Tiché miesto 

Režijný debut herca Johna Krasinskeho a zároveň jediný film, v ktorom ho vidíme hrať po boku jeho manželky Emily Blunt, mal pozitívne ohlasy už od prvého dňa v kinách. Vďaka atmosfére, ktorá vládne už od začiatku filmu, sa budete báť čo i len pohnúť. 

;t=24s

V zozname sa však objavili aj hororové filmy, ktoré neobstáli tak dobre. Tieto tri sa umiestnili na posledných priečkach. 

Vadí nevadí 

Z nevinnej hry sa stane boj o život. Mladú študentku Oliviu naláka na dovolenke sympatický muž na hru vadí nevadí. Neskôr sa ukáže, že to musel urobiť, aby si zachránil vlastný život. Má hra vôbec koniec? 

Winchester: Sídlo démonov 

Napriek skvelému obsadeniu, ktorého súčasťou bola aj Helen Mirren, sa filmu nepodarilo uspieť u divákov. Sídlo Winchester sa stavalo 38 rokov nepretržite, pretože ak by s tým prestali, mohli by sa stať veľmi zlé veci, ktorých sa bojí aj dedička tohto sídla ukrytá pod čiernym závojom. 

Slender Man

Tento rok fanúšikov hororov najviac sklamal film Slender Man. Z traileru sa dalo usúdiť, že aj s malým rozpočtom sa film nakoniec podarí natočiť na celkom slušnej úrovni, no opak bol pravdou. V tomto prípade je to škoda, pretože Slender Man mal mnoho fanúšikov už dávno pred tým, než sa film dostal do kín. 

Najčítanejšie