Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
The Irishman: Čo zatiaľ vieme o najdrahšom filme Martina Scorseseho?
Zdielať na

The Irishman: Čo zatiaľ vieme o najdrahšom filme Martina Scorseseho?

Zdroj: sbs.com.au

Ak ste celý život čakali, kedy sa vo filme režírovanom Martinom Scorsesem objavia spolu Al Pacino a Robert De Niro, môžete sa začať tešiť.

Príbeh je o nájomnom vrahovi, ktorý zabil vyše 25 ľudí. Tento zabijak, ktorého nazývali Ír, sa okrem týchto vrážd priznal aj k zabitiu prezidenta amerického odborového zväzu - Jimmyho Hoffa. Íra bude hrať Robert De Niro a Al Pacino si zahrá Jimmyho Hoffa. Obaja herci budú hrať svoje postavy v staršom aj mladšom veku a to vďaka špeciálnym efektom. 

mirror.co.uk

V skutočnosti je príbeh medzi Írom a Jimmym Hoffom veľmi zaujímavý. Hoffa sám využíval nelegálne služby, ktoré Ír ponúkal a stali sa z nich dobrí priatelia. Niektorí tvrdia, že si boli blízki ako bratia. Až kým mafia nenajala Íra, aby sa zbavil Hoffu. "Môj priateľ netrpel," povedal Ír pri výpovedi z vraždy. Hoffu strelil do hlavy dvakrát a to zozadu. Ír zomrel v roku 2003 vo veku 83 rokov.

dailymail.co.uk

Scorsese chcel tento film natáčať už dávno, no dostal sa k tomu až teraz. Po dlho hľadaní štúdia film nakoniec podporil Netflix, ktorý zo začiatku do výroby investoval 125 miliónov dolárov. Čo vôbec nie je málo, hlavne ak vezmeme do úvahy, že ide o streamovaciu službu, nie o veľké filmové štúdio. Snímka má 300 scén, čo znamená, že je to film, ktorý je neuveriteľne náročné natočiť, čo priznal aj sám Scorsese. Netflix nakoniec investoval neuveriteľných 175 miliónov dolárov, čo robí z The Irishman najdrahší Scorseseho film. Niektorí ľudia sa domnievajú, že by mohol ísť aj do kín a tak by Netflix už nebol len streamovacou službou, ale aj štúdiom, ktoré si brúsi zuby na Oscara.

Najčítanejšie