Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vieme, kto vládne nomináciám na Českého leva!
Zdielať na

Vieme, kto vládne nomináciám na Českého leva!

Zdroj: Forum Film

Ceny rozdajú 23. marca v pražskom Rudolfine.

Ani nás tak veľmi neprekvapilo! Zoznamu kandidátov na ceny Český lev Českej filmovej a televíznej akadémie (ČFTA) vládne historická dráma Toman s trinástimi nomináciami. Po desať majú v hre Hastrman a Všetko bude, deväť si na konto pripísal Zlatý podraz, osem má Jan Palach a päť Hmyz. Cenu pre najlepší film pritom môžu získať Jan Palach, Tlmočník, Toman, Všetko bude alebo Zlatý podraz.

Reportáž z premiéry filmu Toman v Bratislave, si môžete pozrieť TU:

V kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe na Českého leva nominovali päticu Simona Zmrzlá (Hastrman), Ivana Chýlková (Chata na predaj), Jenovéfa Boková (Chvilky), Zuzana Bydžovská (Jan Palach) a Kateřina Winterová (Toman). V obdobnej mužskej kategórii sa o sošku uchádzajú Karel Dobrý (Hastrman), Martin Huba (Hovory s TGM), Viktor Zavadil (Jan Palach), Jiří Macháček (Toman) a Tomáš Mrvík (Všetko bude).

Za réžiu českí filmoví akademici nominovali Jana Švankmajera (Hmyz), Roberta Sedláčka (Jan Palach), Martina Šulíka (Tlmočník), Ondřeja Trojana (Toman) a Olma Omerzu (Všetko bude). Cenu za scenár môžu získať tvorcovia snímok Chata na predaj (Tomáš Pavlíček, Lucie Bokšteflová), Jan Palach (Eva Kantůrková), Tlmočník (Marek Leščák, Martin Šulík), Toman (Zdenka Simandlova, Ondřej Trojan) a Všetko bude (Petr Pýcha).

Ceny rozdajú 23. marca v pražskom Rudolfine. Moderátorom galavečera, ktorý v priamom prenose odvysiela Česká televízia, bude herec Václav Kopta.

Najčítanejšie