Jasno
14°
Bratislava
Nominácia Bohemian Rhapsody na Oscaroch je ohrozená! Môžu film vymazať spomedzi nominovaných?
Zdielať na

Nominácia Bohemian Rhapsody na Oscaroch je ohrozená! Môžu film vymazať spomedzi nominovaných?

Po škandále so sexuálnym obťažovaním, ktorý sa pred pár dňami objavil v Hollywoode, prišlo k radikálnym krokom.

Bryan Singer, režisér Bohemian Rhapsody, ktorý bol obvinený zo sexuálneho obťažovania, filmu a jeho úspechom veľmi nepomáha. Najprv bol z práce na filme vyhodený, keď sa počas nakrúcania správal veľmi nezodpovedne a teraz bola snímka vylúčená spomedzi nominovaných filmov na odovzdávaní cien GLAAD Media Awards.

Bryan Singer

hollywoodreporter.com

Bohemian Rhaspody odstránili zo zoznamu filmov nominovaných na najlepší film roka práve po vznesení spomínaných obvinení na režiséra. "V súvislosti s najnovšími obvineniami režiséra Bryana Singera, GLAAD prišlo k rozhodnutiu odstrániť film zo zoznamu nominovaných na GLAAD Media Awards za najlepší film. Príbeh, ktorý vyšiel minulý týždeň v magazíne Atlantic opisuje traumu, ktorú znášajú mladí chlapci a dospievajúci muži. Na svetlo sveta priniesli skutočnosti, ktoré nemožno ignorovať alebo dokonca s nimi mlčky súhlasiť," napísal GLAAD do svojho oficiálneho vyhlásenia. 

glamour.com

GLAAD je organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách a ako dobre vieme, aj téma filmu Bohemian Rhapsody sa zameriava na život homosexuálov a bisexuálov. GLAAD sa už v minulosti vyjadrilo, že film bol veľmi dobre spracovaným dielom o Freddieho živote a boji s AIDSom. Singerovi zástupcovia ani štúdio 20th Century Fox sa k ich kroku nevyjadrili. 

reuters.com

Ak by sa pre podobný krok rozhodla aj Akadémia, ktorá udeľuje Oscara, mohlo by ísť o veľký škandál, no zároveň vyhlásenie voči prípadom ako je momentálne ten Singerov. Ten však pre tieto obvinenia ešte ani nebol pred súdom a tak obťažovanie oficiálne potvrdené nie je. Okrem Singera však odstránenie zo zoznamu nominovaných ovplyvňuje aj celý štáb, ktorý na filme tvrdo pracoval. 

Najčítanejšie