Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milan Ondrík exceluje v slovenskom filme Nech je svetlo! Presvedčí vás o tom prvý trailer!
Zdielať na

Milan Ondrík exceluje v slovenskom filme Nech je svetlo! Presvedčí vás o tom prvý trailer!

Zdroj: Asociácia slovenských filmových klubov

Snímka Marka Škopa sa do slovenských kín dostane v septembri.

Slovenský režisér, scenárista a producent Marko Škop zverejnil prvý trailer psychologickej drámy Nech je svetlo.

TRAILER:

Snímka je príbehom Slováka pracujúceho v Nemecku, ktorého syn je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Po tom, čo sa dozvie, že sa chlapec zaplietol do šikanovania a usmrtenia spolužiaka, začne otec zisťovať pravdu o tom, čo sa stalo, o stave vecí aj o sebe samom. „Zaujíma ma téma bežného človeka, človeka milión, ktorý sa svojou nevedomou čiastočkou podieľa na masovej xenofóbnej duši, keď je s následkami nenávisti konfrontovaný natvrdo cez udalosti v najbližšej rodine, vyjadril sa na margo snímky Škop.

Úlohy otca sa zhostil Milan Ondrík.

Asociácia slovenských filmových klubov

​Okrem neho si v dráme zahrali aj František Beleš, Zuzana Konečná, Ľubomír Paulovič, Daniel Fischer, Csongor Kassai či Anikó Vargová.

Film vznikol v slovensko-českej koprodukcii spoločností Artileria a Negativ. Na výrobe sa podieľali aj Rozhlas a televízia Slovenska a Česká televízia. Vznik snímky podporili Audiovizuálny fond, český Státní fond kinematografie a fond Eurimages.

Nech je svetlo bude mať svetovú premiéru v hlavnej súťaži na Medzinárodnom filmovom festivale (MFF) v Karlových Varoch. Do slovenských kín sa vďaka Asociácii slovenských filmových klubov dostane v septembri.

Najčítanejšie