Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dychberúce poďakovanie všetkým silným ženám: s krátkym filmom Ulica Patision prežijete 13 minút emócií!
Zdielať na

Dychberúce poďakovanie všetkým silným ženám: s krátkym filmom Ulica Patision prežijete 13 minút emócií!

Tvár hlavnej hrdinky v tomto filme nezazriete. Napriek tomu budete presne vedieť, čo prežíva. Kráčajúc na dôležitý divadelný kasting telefonicky rieši drámu so synom. Jeden z troch scenáristov, Yorgos Angelopoulos, rozpráva o vzniku jej monológu aj o samotnom natáčaní.

Do šťastnej atmosféry na začiatku filmu autori postupne vplietajú napätie. Protagonistka sa musí vysporiadať so svojimi osobnostnými rolami, ktoré nesie na pleciach. "Pri tvorbe scenára sme sa spoločne rozprávali o množstve skvelých žien okolo nás. O matkách, sestrách a priateľkách. Z nich sme vytvorili charakter našej hlavnej protagonistky," hovorí Yorgos Angelopoulos aj za svojich kolegov T. Neofotistosa a P. Sifakisa. Film vyslovuje vďaku všetkým ženám, ktoré svojou každodennosťou robia ich životy úžasnými a krajšími.

Produkčne dala snímka tvorcom zabrať. Natáčala sa na najrušnejšej aténskej ulici Patision počas jediného dňa. "Mali sme iba jednu šancu. Mohli sme nakrúcať len v auguste, v deň cirkevného sviatku, keď je všetko pokojnejšie, pretože obchody sú zavreté. Vtedy alebo nikdy," opisuje situáciu Angelopoulos. Všetko sa však podarilo, čo vníma ako najšťastnejší moment natáčania.

Trailer: 

Súvisiace články

Najčítanejšie