Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pre internet na hranici života a smrti! Nový slovenský film inšpirovaný skutočnými príbehmi
Zdielať na

Pre internet na hranici života a smrti! Nový slovenský film inšpirovaný skutočnými príbehmi

Zdroj: Bontonland

V dnešnej dobe je dôležité hovoriť o nástrahách kybernetického sveta.

Námet, scenár a réžiu filmu Kto je ďalší? má na svedomí Miro Drobný. Ten má už za sebou niekoľko úspešných projektov, akými sú napríklad RYTMUS Sídliskový sen, alebo OVCE.sk. O čom hovorí jeho posledný filmový počin?

Film je inšpirovaný troma skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich na hranicu života a smrti. Filmoví protagonisti tak postupne pracovali vo Francúzsku, Číne, Honkongu, Južnej Kórei, Českej republike a Slovensku.

https://www.instagram.com/p/Byh4U8VicA_/

Jeden z príbehov poukáže na aktuálny problém digitálneho sveta, ktorý je pre všetkých veľkým rizikom. Režisér nového filmu Kto je ďalší? ukáže ako pracuje agresor s mladým dievčaťom. „Vo filme som opísal skutočné príbehy. Stretol som sa osobne aj s obeťami aj z ich rodinami. Posledný prípad je z Instagramu, kde falošný profil „elite_model_europe“ láka od dievčat nahé fotografie a videá. Sleduje viac ako tisíc obetí a odhadujem, že s ešte väčším počtom z nich si píše. Agentúra Elitemodelworld sa dištancovala od tohto profilu a spoločne sme sa ho snažili zablokovať. Zatiaľ sa nám to nepodarilo, povedal režisér nového filmu Miro Drobný.

https://www.instagram.com/p/Bs084p4HP4J/

Ďalší príbeh hovorí o Vitaliym a Vadimovi, ktorí sú najznámejší rooftopperi na svete. Protizákonne zdolávajú najvyššie budovy sveta. V areáli atómovej elektrárne riskujú vlastné životy nielen pre slávu na internete, ale aj pre srdce dievčaťa.

https://www.instagram.com/p/BnvZz-XHeAs/

Napokon je tu príbeh populárnej modelky, Angely Nikolau, ktorá dobýja nebezpečný a adrenalínový svet rooftopperov. Po ťažkom detstve v Rusku sa rozhodla vziať život do vlastných rúk a skúsiť žiť tak, ako si sama vždy želala. Na vrchole sveta.

https://www.instagram.com/p/Bx7A6jmC7yc/

"Na festivaloch zaujala aktuálnosť a kontroverznosť tém, autentickosť a emocionálnosť príbehov,“ povedal režisér, ktorý stihol ešte pred samotnou premiérou pozbierať niekoľko cien a to z medzinárodného festivalu v Minsku a Moskve. Medzi ďalšie ocenenia patria nominácie na 21. ročník Medzinárodného festivalu v Barcelone, 12. ročník Medzinárodného festivalu v škótskom Glasgowe, 20. ročník Medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Aubagne. Ďalšie ocenenia prišli z festivalov v Bukurešti, Istanbule, Mumbai, Lagose či z Kentucky.

Čo sa týka skladieb, ktoré si budeme môcť vo filme vypočuť, ide o poriadne silnú zostavu. Piesne vytvorili úspešní umelci z celého sveta, medzi nimi sa nachádzajú mená ako Demi Lovato, Liam Adams, Celeste Buckingham, Aless, alebo raper Ego.

TRAILER:

Film uvidíme v slovenských kinách už 22. augusta 2019.

Najčítanejšie