Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Toto je 8 Tarantinových filmov ohodnotených od najhoršieho po najlepší!
Zdielať na

Toto je 8 Tarantinových filmov ohodnotených od najhoršieho po najlepší!

Zdroj: esquire.com

Quentin Tarantino je pravdepodobne najvplyvnejším režisérom 90. rokov minulého storočia. Momentálne prichádza do kín s filmom Vtedy v Hollywoode. Pozrite sa na jeho snímky zoradené od najhoršej po doteraz najlepšiu.

8. Grindhouse: Auto zabijak 

Tento film sa radí medzi béčkové snímky, no ak ste fanúšikom Tarantina, určite by ste ju nemali vynechať. Kurt Russell hrá zabijaka, ktorý nemá s nikým zľutovanie. Najväčším nedostatkom tohto filmu však je, že je príliš dlhý a preto sa táto snímka z roku 2007 zaradila až na koniec rebríčka.

7. Osem hrozných

V poradí ôsmy Tarantinov film, ktorý je ťahaný najmä dialógmi pripomína skôr príbeh od Agathy Christie. Odhaľuje rôzne tajomstvá ľudí a divák len čaká, kto koho zabije. Týmto postavám však chýba akýsi morálny základ, na ktorý sme pri zvyšných filmoch zvyknutí. 

6. Divoký Django 

Postmoderný western rozpráva príbeh otroka, ktorý sa rozhodne pomstiť všetkým, ktorí sa k nemu správali s neúctou. Zároveň je tento film plný výborných hereckých výkonov, za ktoré sú zodpovední najmä Jamie Foxx a Christoph Waltz a je to neskutočná zábava pozerať.

5. Jackie Brownová

Tarantino má špeciálny vzťah k Los Angeles a pri pozeraní tohto filmu sa o tom určite presvedčíte. Jackie je letuška a pomáha pašovať drogy, no chytia ju. Vďaka svojmu milencovi sa z väzenia dostane von a začne plánovať, ako sa zbaviť policajtov aj svojho šéfa. 

nytimes.com

4. Kill Bill

Tento film dokázal, že Tarantino rozšíril svoje skúsenosti natoľko, aby bol považovaný za jedného z najlepších režisérov vôbec. Perfektne zvolenú Umu Thurman si už ani nepredstavujeme v inej úlohe. V tejto snímke dominuje bojová choreografia a tak sa nie je čomu čudovať, že ide o jeden z najlepších filmov zameraných na východoázijske bojové umenie.

empireonline.com

3. Nehanební bastardi 

Ide o alternatívnu históriu odohrávajúcu sa počas druhej svetovej vojny. Tarantino znova dokázal spojiť úžasnú skupinu hercov, z ktorých väčšina hrala amerických zabijakov nacistov. Historické filmy sú málokedy také vtipné, ako tento. 

2. Gauneri 

Tarantino nám predstavuje príbeh, ktorý je známy, no predsa iný. A v tom spočíva jeho čaro. Dá sa povedať, že už pri tomto filme divák pochopil, čo môže od Tarantina čakať. 

mentalfloss.com

1. Pulp Fiction 

Táto snímka doteraz baví divákov a nenájde sa v nej ani jediná nudná, či zbytočná scéna. Film si môžete pozrieť niekoľkokrát, no aj tak nebudete vedieť, čo nasleduje ďalej. Mnoho ľudí hovorí, že Tarantino nebude prekonaný práve pre Pulp Fiction. Uvidíme, čo prinesie jeho pripravovaná snímka Vtedy v Hollywoode. 

time.com

Najčítanejšie