Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Premiéra filmu Lov bola zrušená: Toto sú ďalšie filmy, ktoré v kinách vyvolali podobnú kontroverziu!
Zdielať na

Premiéra filmu Lov bola zrušená: Toto sú ďalšie filmy, ktoré v kinách vyvolali podobnú kontroverziu!

Mnoho skutočných udalostí ovplyvňuje dátum premiér filmov, no to, či ich presun pomohol či pomôže, sa dá posúdiť len ťažko.

Lov mal prísť do kín 26. septembra, no premiéra tohto filmu bola zrušená a bude presunutá na vhodnejšie obdobie. Film je totiž o skupine elitárov, ktorí sa rozhodnú loviť a zabíjať ľudí pre zábavu. Avšak len pred pár dňami sa v Texase a Ohiu stali masové streľby. Distribučné spoločnosti si povedali, že by nebolo vhodné uverejniť podobný film práve teraz, keď je Amerika natoľko zraniteľná. Svoj podiel má na zrušenej premiére aj súčasný americký prezident Donald Trump, ktorý na Twitteri bez toho, aby film označil, napísal, že jeho účelom je vyvolať chaos.

Podobná vec sa stala aj pri snímke Telefónna búdka. Premiéra tohto filmu bola naplánovaná na november 2002, no v októbri vo Washingtone ostreľovač zabil 10 ľudí. Nakoľko vo filme hlavného hrdinu ohrozuje práve neznámy ostreľovač, premiéru presunuli na apríl 2003. Pre útok v coloradskom kine, počas filmu Návrat temného rytiera v roku 2012, museli pretočiť scénu vo filme Lovci gangstrov. Namiesto strieľačky v kine ju nahradili inou akčnou scénou. 

eu.usatoday.com

Keď už rozprávame o zrušených premiérách, pamätáte sa, keď James Franco a Seth Rogen vyvolali medzinárodný incident? Mohla za to ich komédia Interview, ktorá sa vo veľkej časti odohrávala v Severnej Kórei a zosmiešňovala Kim Jong-una. Práve preto Severná Kórea hackla štúdio Sony a požadovala, aby film nešiel do kín. Následne na to aj samotné kiná odmietli film hrať, a tak sa šíril najmä digitálne. Momentálne si štúdia musia dávať veľký pozor a byť čo najviac korektné, nakoľko sa k ich filmom vyjadrujú aj hlavy rôznych štátov, ktoré vedia poriadne zamiešať karty s návštevnosťou kín. 

fortune.com

Najčítanejšie