Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Škandál, ktorý otriasol americkými médiami: O čom bude film Bombshell?
Zdielať na

Škandál, ktorý otriasol americkými médiami: O čom bude film Bombshell?

Zdroj: glamour.com

Film, ktorý vás osloví nielen svojím obsadením, ktoré je naozaj hviezdne. Na plátne sa spolu stretnú Margot Robbie, Nicole Kidman a Charlize Theron. Aký príbeh však snímka Bombshell rozpráva?

Stalo sa to v roku 2016, v americkom spravodajstve Fox News. Týmto médiom otriasol sexuálny škandál, ktorý sa odohral na tých najvyšších miestach. 

Ak chcete lepšie pochopiť túto problematiku, je dobré si pozrieť seriál od HBO s názvom Najsilnejší hlas. Ten sleduje cestu prezidenta Fox News - Rogera Ailesa, ktorá skončila práve spomínaným sexuálnym škandálom. Bombshell však ponúkne pohľad na ženy, ktoré ukončili kariéru jedného z najvplyvnejších ľudí Ameriky. 

Charlize Theron a Nicole Kidman hrajú ženy, ktoré obvinili Rogera Ailesa zo sexuálneho obťažovania. Sú to bývalé moderátorky spravodajstva Megyn Kelly a Gretchen Carlson. Margot Robbie bude hrať fiktívnu postavu producentky Kayly Pospisil, ktorá v traileri smeruje na slávne neslávne druhé poschodie televízie. 

Napriek tomu, že sa film zameriava najmä na rok 2016, obvinenia voči Ailesovi zo sexuálneho zneužívania začali už v roku 2014. Avšak až v roku 2016 sa Gretchen Carlson rozhodla podať zalobu voči jej nadriadenému. Roger Ailes, ktorý bol dobrým priateľom a neoficiálnym debatným poradcom súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa, zomrel v roku 2017 vo veku 77 rokov. Megyn Kelly je tiež známa tým, že počas republikanskej debaty, pred poslednými prezidentskými voľbami, upozornila na správanie sa Donalda Trumpa voči ženám.

Tvárou tohto sexuálneho škandálu sa však stala Gretchen Carlson. V žalobe stálo, že Gretchen odmietla Ailesové sexuálne rady a sťažovala sa na stále a všadeprítomné sexuálny harašment. Niekoľkokrát upozornila na sexistické správanie svojich kolegov, ktoré bolo zjavne vidieť aj počuť počas vysielania. Komentovali jej oblečenie, nohy, ale aj celkový výzor, hovorili jej, čo by si mala obliecť a podobne. Tvrdí, že ju toto správanie od jej kolegov zastavilo kariéru a pre svoj výzor a komentáre ohľadom neho nikdy nedostala možnosť robiť seriózne rozhovory. Carlson, ktorá je bývalou Miss America, povedala, že ju Ailes niekoľkokrát verejne strápnil, keď prehlásil, že spal s tromi bývalými Miss America, no s ňou nikdy.

Najviac zničujúca informácia z celého obvinenia bola, keď Carlson prišla za Ailesom, aby mu povedala, že toto zaobchádzanie nie je v poriadku. Ten jej na to odpovedal, že ak by mali oni dvaja už dávnejšie sexuálny vzťah, tak by potom bola lepšie ona, ale aj on. Dodal, že niekedy sa problémy takýmto spôsobom lepšie riešia . 

Gretchen Carlson

vanityfair.com

Ailes na obvinenie prehlásil, že je to celé vymyslené, no len pár dní po tom, ako to vyšlo v časopise New York, ozvalo sa ďalších 6 žien a rovnako naňho vzniesli obvinenie na súde. Dva týždne po tom, čo bola žaloba na súde, odstúpil z funkcie prezidenta Fox News. Fox sa s Carlson mimosúdne dohodli na odškodnom 20 miliónov dolárov. 

Napriek tomu, že Megyn Kelly nikdy nepodala žalobu na svojho šéfa, vo svojej autobiografii uviedla, že ju niekoľko rokov sexuálne obťažoval svojimi sexuálnymi poznámkami. Ailes dokonca pri jednej príležitosti niekoľkokrát Kelly chytil a dokonca ju aj pobozkal na pery. 

Ako tento škandál spracujú do filmovej podoby, sa dozvieme už v decembri tohto roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie