Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Diváci sa môžu tešiť na filmové pokračovanie mimoriadne úspešného Avataru
Zdielať na

Diváci sa môžu tešiť na filmové pokračovanie mimoriadne úspešného Avataru

Zdroj: TASR/20th Century Fox

Čoskoro sa filmoví fanúšikovia Avataru budú môcť tešiť z jeho pokračovania. Premiéra filmu Avatar 2 je predbežne naplánovaná na rok 2018.

Hoci James Cameron za svoju dlhú a úspešnú kariéru nenakrútil veľa filmov, zakaždým, keď sa postavil za kameru, stálo to za to. Určite je vecou názoru, či práve jeho film Avatar z roku 2009 možno považovať za jeho najväčší kariérny úspech. V každom prípade išlo o skutočný filmový trhák a mnohí diváci boli veľmi prekvapení, že sa z Avataru nestala filmová séria. Fanúšikovia sa však pokračovania tohto mimoriadne úspešného filmu napokon predsa len dočkajú.

Filmová a distribučná spoločnosť Fox plánovala spraviť z Avataru filmovú sériu prakticky hneď, ako tento film uzrel svetlo sveta. Niet sa čomu čudovať, veď Avatar je po filmových sériách typu Jurský park, Hviezdne vojny alebo mnohých populárnych filmoch o superhrdinoch, prakticky jedným z najlepšie zarábajúcich filmových trhákov v histórii.

Zaujímavosťou je, že James Cameron od vzniku posledného Avataru už nerežíroval žiaden film, no participoval na mnohých filmových projektoch ako producent. To je možno jeden z dôvodov, ktorý ho brzdil pri vzniku filmového pokračovania. Mnohokrát sa už o rozbehnutí tohto projektu šuškalo, vždy však išlo iba o falošný poplach. Dokonca si párkrát zo svojich fanúšikov takto uťahoval aj samotný režisér. Cameron a Fox si minulý rok ujasnili všetky potrebné kroky na pokračovanie avatarovskej série a režisér tak môže naplno vliať všetku svoju energiu do prípravy Avataru 2.

Hoci za svoju úspešnú kariéru Cameron natočil iba osem filmov, je na mieste podotknúť, že v jeho prípade vyhráva kvalita, nie kvantita. Votrelci, Terminátor či Avatar, to sú filmy, prostredníctvom ktorých už viackrát dokázal, že dokáže úplne presne odhadnúť, čo sa páči širokým diváckym masám. Takže informácia, že je do projektu zapojený práve tento slávny režisér, je nepochybne dôvodom, že sa na pokračovanie Avataru môžu tešiť nielen jeho zarytí fanúšikovia, ale aj široká divácka verejnosť.

Najčítanejšie