Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Čo má Kristína Svarinská najradšej na dabovaní rozprávok? Počuť ju budete v novinke Playmobil vo filme!
Zdielať na

Čo má Kristína Svarinská najradšej na dabovaní rozprávok? Počuť ju budete v novinke Playmobil vo filme!

Už viac ako 45 rokov sa deti na celom svete tešia zo 7,5 cm vysokých plastových figúrok známych pod označením Playmobil. Tento rok populárne hračky ožijú v novom nádherne spracovanom animovanom filme Playmobil vo filme z dielne ON Animation Studia.

Film sa zameriava na príbeh Marly (Anya Taylorová-Joyová), dievčiny s veľkou predstavivosťou, ktorá sa vydáva na veľkolepú cestu po tom, ako jej mladší brat Charlie (Gabriel Bateman) zmizne v obrovskom, čarovnom animovanom svete Playmobilu. Keď sa Marla snaží nájsť svojho brata v tejto zázračnej krajine, spoznáva nezabudnuteľné playmobilové postavičky, napr. priateľského vodiča pojazdného bistra Dela, očarujúceho tajného agenta Rexa Dashera, modernú vílu, či cisára Maxima bažiaceho po moci. Po tom, ako sa Marla znova stretne so svojím bratom, dokáže sa vďaka prežitým dobrodružstvám oslobodiť od obmedzujúcich pravidiel sveta dospelých, vrátiť sa k detským snom a vychutnať si nekonečné možnosti vlastnej fantázie.

Botnonfilm

Jedným z dôležitých rozhodnutí bolo určiť, z akého materiálu bude playmobilový svet vytvorený. „Pokiaľ ide o tvary a proporcie, chceli sme byť čo najvernejší originálnym postavičkám, aby aj z diaľky bolo jasné, že ide o Playmobil,“ hovorí produkčný dizajnér Rémi Salmon. „Keď sa pozriete na niektorú z postáv, ihneď vidíte, že je to hračka zo série Playmobil. Keď sa však na postavu zameriate viac zblízka, uvidíte aj niečo navyše. Použili sme rôzne textúry, aby sme nášmu playmobilovému svetu dodali viac hĺbky a života.“

Marlu do slovenčiny predabovala slovenská herečka Kristína Svarinská. Čo o tejto úlohe prezradila a čo ju baví najviac pri dabovaní animovaných filmov? To sa dozviete vo videu. 

Najčítanejšie