Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Filantrop DiCaprio daroval neskutočnú sumu na záchranu Amazonského pralesa!
Zdielať na

Filantrop DiCaprio daroval neskutočnú sumu na záchranu Amazonského pralesa!

Zdroj: euronews.com

Najväčší dažďový prales na našej planéte zaznamenáva obrovské poškodenie a tak sa mu rozhodli pomôcť aj známi ľudia.

Environmentálna iniciatíva Earth Alliance, ktorá bola založená hercom Leonardom DiCapriom, prisľúbila 5 miliónov dolárov na záchranu amazonského dažďového pralesa len pár dni po tom, ako sa do sveta dostali nešťastné správy o obrovskom požiari, ktorý tam prebieha. 

Leonardo založil Amazon Forest Fund (Fond Amazonského pralesa) túto nedeľu a 5 miliónov, ktoré sa v ňom zatiaľ nachádzajú chce využiť na záchranu pľúc tejto planéty, tým že ich použije na ochranu pred šírením tohto požiaru. Herec o tejto udalosti upozornil aj na svojom Instagrame. 

https://www.instagram.com/p/B1ltuBjlNuY/?utm_source=ig_web_copy_link

Podľa webovej stránky tohto fondu peniaze poputujú piatim veľkým organizáciám, ktoré sa týmto požiarom zaoberajú. Viaceré zdroje uvádzajú, že za tieto požiare môžu najmä farmári, ktorí sa chcú dostať k pôde, aby na nej mohli pestovať. Podľa Jaira Bolsonara, brazílskeho prezidenta, požiare spôsobili samotní enviromentalisti. Bolsonaro verejne podporuje farmárov a baníkov, čo mnoho ľudí hnevá, nakoľko je veľmi možné, že za požiare môžu práve oni. 

https://www.instagram.com/p/B1eBsWDlfF1/?utm_source=ig_web_copy_link

Odborníci tvrdia, že výpary z požiaru vypúšťajú do ovzdušia veľké množstvo uhlíka. Zasiahnuté pritom nie sú len regióny Južnej Ameriky, ale celý svet. "Bez Amazonu nemôžeme kontrolovať globálne otepľovanie," napísal Leonardo na svoj Instagram a myslíme, že nedá sa nič menej, než súhlasiť. 

Najčítanejšie