Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pomôže im lož prežiť? Pozrite si trailer k novému slovenskému filmu so zahraničným obsadením Malá ríša
Zdielať na

Pomôže im lož prežiť? Pozrite si trailer k novému slovenskému filmu so zahraničným obsadením Malá ríša

Svojím konaním vás postavy nútia zamyslieť sa, či je možné zachovať si vlastnú tvár aj v hraničných situáciách. Film angažoval zahraničných a slovenských hercov, čím vzniká svetový slovenský film, ktorý sa odohráva v prostredí unikátnych slovenských lokalít, a tým, že využíva reálne prostredia, naberá na autentickosti.

Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko.

“Nápad vytvoriť podľa divadelného predstavenia fyzického tanca EPIC od Debris Company celovečerný film vznikol pred viac ako štyrmi rokmi, ale svoju finálnu podobu v dramatickom prevedení nadobudol až v lete 2018, vďaka ocenenému britskému scenáristovi Ewanovi Glassovi, ktorý príbeh zasadil do industriálneho prostredia slovenského vidieka na konci druhej svetovej vojny,” uvádza producent filmu Branislav Chlpík.

“Príbeh Evy Kováčovej bol pre mňa obrovskou inšpiráciou. Jej konanie je obdivuhodným a silným odkazom vytrvalosti žien v ťažkých časoch počas vojny,” tvrdí švédska herecká hviezda Alicia Agneson, ktorú môžete poznať z celosvetovo populárneho seriálu Vikingovia. Hereckej výzvy na slovenskej strane sa chopili charizmatickí herci - Ján Jackuliak, Marián Labuda ml., Lucia Vráblicová, Kristína Kanátová, Katarína Šafaříková, Lucia Hurajová, Gregor Hološka, Juraj Hrčka, David Hartl, Ondrej Kaprálik a dokonca aj hviezda MMA zápasov Attila Végh.

Titulnú skladbu k filmu Malá Ríša zložila a naspievala skvelá slovenská hudobníčka a skladateľka Sima Martausová, ktorú zaujala téma filmu. Skladba sa v týchto dňoch finalizuje.

Najčítanejšie