Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Režisér Grandhotela Budapešť nakrúca film o novinároch, ktorí nemajú slobodu!
Zdielať na

Režisér Grandhotela Budapešť nakrúca film o novinároch, ktorí nemajú slobodu!

Zdroj: Getty images

The French Dispatch bude mať premiéru v roku 2020. Potvrdené je už herecké obsadenie a poznáme aj ďalšie detaily.

Film je opísaný ako „milostný dopis novinárom". Dej najnovšej snímky režiséra Wesa Andersona, ktorý mal naposledy v kinách animák Psí ostrov, sa odohráva v redakcii amerických novín vo fiktívnom francúzskom meste 20. storočia, ktorá prináša do života zbierku príbehov uverejnených v časopise The French Dispatch. Okrem pravidelných Andersonových hercov sa vo filme objaví aj zopár nováčikov.  Finálne obsadenie tvorí Benicio Del Toro, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Mathieu Amalric, Lyna Khoudri, Stephen Park, Owen Wilson a Bill Murray.

The French Dispatch

The French Dispatch

“Príbeh nie je jednoduché vysvetliť,” vyjadril sa nedávno Anderson pre istý francúzsky denník. "Je to o americkom novinárovi, ktorý pôsobí vo Francúzsku a tvorí svoj časopis. Je to viac menej portrét toho muža a novinára, ktorý bojuje za to, aby mohol písať, čo chce. Nie je to film o slobode tlače. Keď však hovoríte o reportéroch, hovoríte aj o tom, čo sa deje vo svete.”

Anderson bol počas svojej kariéry sedemkrát nominovaný na Oscara, ale zatiaľ sošku nezískal. Uvidíme, ako sa mu bude dariť práve s týmto novým filmom The French Dispatch, ktorý príde do kín v roku 2020.

Najčítanejšie