Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Režisér Martin Scorsese sa obul do komiksových filmov: Nepatria do kina!
Zdielať na

Režisér Martin Scorsese sa obul do komiksových filmov: Nepatria do kina!

Zdroj: joblo.com

Scrosese je legendou Hollywoodu, no nechápe, ako môžu byť mnohé vysoko zárobkové filmy také populárne.

Režisér filmov ako Taxikár, Letec, Prekliaty ostrov, či netflixovej novinky The Irishman vyhlásil, že komiksové filmy by podľa neho nemali byť súčasťou kinematografie. 

Scorsese sa pri tom priznal, že sa podobné filmy snažil pozerať, no nevydržal to. "Nepatria do kina. Úprimne, v najlepšom prípade, v akom na tie filmy môžem myslieť, sú tématické parky, prihliadajúc na hercov, ktorí urobili najlepšie, čo vedeli a podmienky, pri ktorých sa filmy nakrúcali. Nie je to kinematrografia ľudských bytostí, ktoré sa snažia sprostredkovať emocionálne, psychologické zážitky iných ľudí," povedal. 

BT.com

Tento rok sa stal film Avegers: Endgame najzárobkovejším filmom vôbec, keď dosiahol hranicu 2,8 miliardy dolárov. Navyše, v TOP 30 najzárobkovejších filmov sa nachádza ešte 8 filmov zo štúdia Marvel. 

ajc.com

K tomuto Scorseseho názoru sa vyjadril aj Samuel L. Jackson, herec, ktorý sa objavil vo väčšine marveloviek. "Je to ako povedať, že Bugs Bunny nie je vtipný. Filmy sú filmy. Nie každý má rád jeho filmy. Každý môže mať názor a to nikoho nezastaví nakrúcať ďalšie filmy tohto žánru," povedal Samuel. A čo vy na to? Súhlasíte so Scorsesem alebo si komiksovky užívate? 

Najčítanejšie