Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Paula Newmana si v životopisnom filme o Roaldovi Dahlovi zahrá tento herec!
Zdielať na

Paula Newmana si v životopisnom filme o Roaldovi Dahlovi zahrá tento herec!

Výborné správy pre fanúšikov literatúry prinášajú filmové novinky o vzniku životopisnej snímky o spisovateľovi Roaldovi Dahlovi a jeho manželke, herečke, Patricii Neal.

Vo tomto životopisnom filme sa tiež objaví postava Paula Newmana, ktorého bude hrať škótsky herec Sam Heughan. Roalda Dahla bude hrať Hugh Bonneville a Keeley Hawes si zahrá Patriciu Neal. 

ew.com

Film je momentálne bez názvu, no je isté, že bude primárne zameraný na autora detských knižiek, akými sú Charlie a továreň na čokoládu či Matilda a jeho manželku, ktorá hrala vo filmoch, ako napríklad Raňajky u Tiffanyho či The Day the Earth Stood Still. Patricia si v roku 1963 zahrala po boku Paula Newmana vo filme Hud, za ktorý získala Oscara za najlepší herecký výkon. Celý film by sa mal odohrávať v 60-tých rokoch minulého storočia, počas ktorých Roald napísal svoje najznámejšie knihy a Patricia sa v tej dobe vrátila k herectvu. "Paul Newman bol nesmierne talentovaný, štedrý a bol americkou ikonou. Také šťastie!" napísal do príspevku na Twitter Sam Heughan. 

https://twitter.com/SamHeughan/status/1206938325216563201

Najčítanejšie