Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najlepšie hororové filmy v roku 2019: Videli ste ich všetky?
Zdielať na

Najlepšie hororové filmy v roku 2019: Videli ste ich všetky?

Rok 2019 sa blíži ku koncu a ak ste pravým fanúšikom hororového žánru, mali by ste vedieť, ktoré snímky sa budú v tomto zozname nachádzať.

Bliss

Kreatívna maliarka Dezzy zažíva ťažké obdobie. Minuli sa jej totiž nápady pre jej obrazy a jej agent potrebuje, aby svoju prácu čo najskôr dokončila. Rozhodne sa pomôcť svojej fantázii zakázanými látkami, ale postupne začína čoraz viac upadať do svojich halucinogénnych snov a prestáva byť schopná rozoznať čo je skutočné a čo nie.

Cyntoryn zvieratiek

Keď sa rodina presťahuje z veľkomesta na dedinu až k lesu, viete, že sa začnú diať veci. V lese sa totiž nachádza cintorín domácich zvieratiek. Lekár Louis sa k smrti stavia pragmanticky, no jeho žena Rachel z nej má traumu a chce pred ňou chrániť svoje deti. Keď však zomrie kocúr, rodičia zrazu nevedia, ako to dcére povedať. Ich sused im povie, že kocúra pochová na známom cintoríne a ten sa vráti. No je zrazu iný, divokejší a nebezpečnejší. 

Harpoon 

Traja kamaráti, jedna loď a jedna harpúna. Tak to môže vyzerať, keď sa skomplikujú vzťahy medzi kamarátmi, no nakoniec im táto plavba namiesto vyriešenia problémov prinesie len boj o holý život. Komu sa podarí prežiť? 

Climax

Rok 1996, posledný deň na chate uprostred lesa. Tridsať tanečníkov končí intenzívny tréning na turné po USA a zostáva im už len záverečná party a na nej sangria, ktorá však na chvíľu ostala nestrážená. Tento drogový muzikálovo-tanečný horor získal v Cannes povesť jedného z najlepších filmov režiséra Gaspara Noeho. 

Doktor Spánok 

Film nadväzujúci na kultový horor Osvietenie popisuje hrozné udalosti, ktoré sa stali pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Dospelý Dan Torrance sa snaží vyrovnať s hrozným zážitkom, ktorý v hoteli zažil a nájsť vytúžený pokoj. To sa však zmení, keď sa stretne s Abrou, mladým dievčaťom, ktoré má mimoriadne schopnosti, ktoré označuje ako osvietenie. Abra vycíti, že Dan má rovnaké schopnosti ako ona a žiada ho o pomoc. 

Hviezdica 

Aubrey sa ťažko vyrovnáva so smrťou svojej najlepšej kamarátky Grace. Vkradne sa do jej bytu, aby prekonala zdrvujúci zármutok. Stará sa o jej domáce zvieratá, používa jej veci a spí v jej posteli. Ráno sa však všetko zmení. Požiare zaplavujú mesto, ulice sú prázdne a ľudia sú napádaní niečim neľudským. Jedine Aubrey dokáže zachrániť svet a to vďaka audiokazetám, ktoré jej zanechala Grace. 

Midsommar 

Vzťah Dani a Christiana nestojí za nič. Spolu s kamarátmi si však spravia výlet do Škandinávie. V odľahlej dedinke odstrihnutej od sveta sa raz za 90 rokov oslavuje slnovrat a koná sa špeciálna slávnosť. Mladí hrdinovia si užívajú bezstarostnú zábavu na mieste, kde nezapadá slnko. Všetko sa ale zvrtne, keď ich dedinčania prizvú k rituálom a z ich sveta sa pomaly, ale isto stáva peklo. 

Nevesta na zabitie

Grace si berie za muža Alexa, úspešného mladíka z bohatej rodiny, ktorá sa živí predajom stolových hier. Nevesta sa neskutočne teší, pretože ako sirota konečne získala blízkych, no po obrade sa dozvedá, že ju čaká ešte jedna ceremónia na to, aby bola oficiálnou súčasťou rodiny. Budú hrať hru, ktorú si sama vyžrebuje. Zatiaľ čo sa Grace v dome ukrýva, jej nová rodina si chystá rôzne zbrane na to, aby ju ulovila. Mladá nevesta veľmi skoro zistí, o čo ide a tak sa začne brániť. Krvavá svadobná noc je dlhá a je dosť možné, že na jej konci neostane ani jeden živý svadobný hosť. 

Najčítanejšie