Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prečo si Cameron Diaz a Benji Madden vymysleli meno pre dcérku a čo znamená?
Zdielať na

Prečo si Cameron Diaz a Benji Madden vymysleli meno pre dcérku a čo znamená?

Pár vopred upozornil fanúšikov a média, že fotografie svojej dcérky nebudú zverejňovať a jej súkromie strážia najviac ako môžu.

V novom roku nás obľúbená herečka prekvapila správou o narodení jej dcérky Raddix Madden, ktorú má s hudobníkom Benjim Maddenom. V zahraničných médiách označili toto meno ako veľmi trendy, napriek tomu, že je pravdepodobne vymyslené. Čo v skutočnosti znamená? 

MarieClaire.com

Mnohí sa domnievajú, že Raddixine meno končí na x práve pre to, aby bolo genderovo neutrálne. Podľa odborníčky na mená si mnoho celebrít vymýšľa mená svojich detí, no zároveň ich mnoho ľudí preberá a tak sa stávajú čim ďalej, tým viac populárnymi. Aj keď nevieme, čo presne inšpirovalo Raddixiných rodičov k tomuto menu, už v príspevku spomenuli, že ich dcérka je "rad", čo sa dá tiež preložiť ako pôsobivá. 

popsugar.co.uk

Slovo Radix sa dá z latinčiny tiež preložiť ako korene, či základ. Tiež by sa tu dalo nájsť spojenie so slovom radikálny, či dokonca so slovom odmocnina. Urban Dictionary v roku 2014 uviedlo, že Raddix je označenie osoby, ktorá je veľmi spirituálna a energetická. Taktiež je veľmi radikálna a miluje každého a všetci milujú ju. Miluje život a stále sa smeje. To sú celkom dobré vyhliadky, však? 

Najčítanejšie