Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Awkwafina svojou výhrou Zlatého glóbusu zmenila históriu: Ako sa jej to podarilo?
Zdielať na

Awkwafina svojou výhrou Zlatého glóbusu zmenila históriu: Ako sa jej to podarilo?

Zdroj: nbcnews.com

Americká herečka s čínskymi koreňmi Nora Lum, ktorá sa prezentuje pod menom Awkwafina, získala svoj prvý Zlatý glóbus za film The Farewell.

The Farewell je filmom čínskej režisérky Lulu Wang, za ktorý získala mnoho ocenení na rôznych svetových festivaloch. Hlavnú úlohu si v ňom zahrala práve Awkwafina, ktorá za ňu obdržala jednu z najhodnotnejších cien vôbec - Zlatý glóbus. The Farewell je film o Billi, ktorá žije v Amerike, no vracia sa do rodnej Číny, aby sa rozlúčila s chorou starou mamou. Tej však rodina nechce povedať, že sa blíži jej koniec.

apnews.com

"Toto je úžasné, ďakujem. Ak by som prežívala ťažké časy, môžem ho predať, je to v pohode," povedala na pódiu v ďakovnej reči Awkwafina. Neskôr poďakovala svojej rodine, štúdiu A24 a režisérke Lulu Wang za príležitosť, ktorá jej zmenila život. Awkwafina sa stala prvou herečkou s ázijskými koreňmi, ktorá získala Zlatý glóbus za hlavnú úlohu. Sandra Oh sa zasa minulý rok stala prvou Aziatkou od roku 1980, ktorá dostala Zlatý glóbus za hlavnú úlohu v seriáli. Získala ho za seriál Killing Eve. 

"Práve som počula tento fakt a je to vážne prekvapujúce. Dúfam, že to je len začiatok. So svojou postavou vo filme sa mentálne veľmi zhodujem. Veľa detí imigrantov v tejto krajine je na tom podobne. Vyrastali sme ako Američania, potom sme sa vrátili späť a oni nám hovoria, že tam nepatríme. Je to neustály pocit tápania a to vo mne veľmi rezonuje," povedala Awkwafina novinárom tesne po tom, čo získala cenu. Po prvý raz nominovaná Awkwafina vo svojej kategórii porazila Anu de Arman, Cate Blanchett, Beanie Feldstein a Emmu Thompson. 

Najčítanejšie