Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Názor Kinosály: Aké zlé je to s muzikálom Cats?
Zdielať na

Názor Kinosály: Aké zlé je to s muzikálom Cats?

Zdroj: harpersbazaar.com

Kritici po celom svete sa zhodujú na jednej veci, už dlho nič také zlé nevideli.

Áno, ľudia odchádzali z kina. Áno, je to naozaj také zlé, že to až musíte vidieť, aby ste pochopili, čo všetko sa dá pokaziť, aj keď máte na svojom konte Oscara a nakrútili ste jeden z najlepších muzikálov vôbec (teraz hovorím o Bedároch, určite nie o Cats). 

fandango.com

Ťažko povedať, v ktorom momente sa to všetko zvrhlo ku katastrofe. Muzikál v divadle som nevidela, no podľa mojich prieskumov sa tam veľa deja nenachádza a tak som na to bola viac-menej pripravená. V prvej polovici filmu sa tam toho naozaj veľa neudeje a počas tej druhej ľudia z kina odchádzali, niektorí dokonca zaspali či mali záchvaty smiechu z toho, čo práve vidia (to je môj prípad). Našli sa aj takí, ktorí sa tvárili, že ich to baví, lebo je to hollywoodska produkcia, je v tom veľa peňazí a veľa známych mien, ale ani to tento film nezachránilo. Pripravte sa na takmer 2 hodiny toho, že budete spoznávať rôzne mačky a vopred budete vedieť, ako celý príbeh dopadne. A potom zrazu, z ničoho nič, má hlavný záporak magické schopnosti. Prečo? Nikto nevie.

latimes.com

Z výberu rôznych mačiek sa mojimi obľúbenými stali Idris Elba a Robbie Fairchild, ktorí boli jednými z mála, ktorí v tomto filme dávali zmysel. Samozrejme, ústredná mačka Victoria, ktorú hrá Francesca Hayward, ich všetkých spájala a nebola až taká otravná, tak sa v mojom rebríčku umiestnila tesne za nimi. Jednoznačne najhoršou mačkou bola Taylor Swift, ktorá sa podľa môjho názoru vo filme objavila len pre marketingové účely. 

refinery29.com

Netuším, či sme v kine videli upravenú verziu tohto nepodarku, nakoľko samotný režisér po celosvetovej premiére dal film ešte prerobiť. Úprimne neviem, ako by mali mačky vo filmovej verzii vyzerať, aby to bol vizuálne pekný zážitok, no viem, že keď som sa pozerala na mačky "komparzistky", niekto urobil pri počítačových efektoch niečo zle. 

Režisér Tom Hooper si asi nie je vedomý toho, že mal vo filme dve takmer identické scény, počas ktorých však zazneli pekné pesničky, tak to mu možno odpustím. Čo je však neodpustiteľné je film ako celok, ktorý je nedomyslený a bude sa ešte dlho dávať za príklad ako sa to robiť nemá. 

vox.com

Zhrnutie: Cats je zlým muzikálom, no ak sa viete zabaviť na bizáre, mali by ste to vidieť. 

Najčítanejšie