Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Došli vám nápady na varenie? Štúdio Pixar má pre vás tipy z obľúbených animákov!
Zdielať na

Došli vám nápady na varenie? Štúdio Pixar má pre vás tipy z obľúbených animákov!

Zdroj: hollywoodreporter.com

Filmami sa môžete inšpirovať aj v kuchyni. Vedia o tom aj v štúdiu animovaných filmov Pixar.

Každý môže variť. Aspoň tak sa to tvrdí v obľúbenej rozprávke Rattatoulie. Pixar preto založil vlastný kanál na YouTube, kde nájdete mnoho receptov, ktoré nepotešia len vás, ale aj vašich najmenších, ktorí vám určite pri tomto tematickom varení či pečení radi pomôžu. 

Čo takto upiecť tortu inšpirovanú animákom Vpred? 

Zmiešate maslo, olej a cukor, neskôr pridáte 3 vajcia a trochu vanilkovej príchute. V ďalšej miske zmiešate múku, prášok do pečiva a trochu soli. Obe misky dáte dokopy a k tomu pridáte cmar. Všetko to zmiešate do jemného cesta a dáte do formy na pečenie. Ďalej len vyrobíte váš obľúbený krém a ozdobíte podľa vlastného uváženia.

Alebo sa vám viac páči recept na pizzu, ktorú pomáhala tvoriť postavička z Toy Story 4? 

Urobíte si pizzové cesto a rozložíte ho do tvaru pizze. Na celú plochu pridáte paradajkovú omáčku, na ktorú dáte mozzarelu. Nasleduje saláma pepperoni a pásiky papriky. Pizzu dáme zapiecť na približne 15 minút, až kým nemá okraje do zlata. Môžete servírovať. 

Na Disney Family zasa nesmie chýbať legendárne Rattatoulie. 

Na tento recept potrebujete: 4 vajíčka, soľ, čierne korenie, baklažán, cuketu, drvené paradajky, cesnak, tymián, žltú tekvicu, červenú cibuľu, červenú papriku a olivový olej. Tekvicu, baklažán, papriku, cesnak a cibuľu si nakrájame na drobné kúsky. Rozohrejeme panvicu, dáme na ňu olivový olej, cesnak, tymián a postupne pridáme všetky nakrájané suroviny a ochutíme. Zmes necháme chvíľu na panvici, pridáme paradajky a varíme približne 6-9 minút. Do zmesi pridáme vajíčka a počkáme, kým sa uvaria. Podávame.

Inšpirovali vás tieto recepty k experimentovaniu v kuchyni? 

Najčítanejšie