Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Proti J.K. Rowlingovej sa obrátil takmer celý svet a pridal sa k nemu aj Daniel Radcliffe!
Zdielať na

Proti J.K. Rowlingovej sa obrátil takmer celý svet a pridal sa k nemu aj Daniel Radcliffe!

Zdroj: news.sky.com

J.K. Rowlingová čelí obvineniam z nenávisti proti transrodovým ľuďom. Svoj názor k tomu priložil aj Daniel Radcliffe.

Hviezda filmov o Harrym Potterovi odpovedala na kontroverzné antitransrodové príspevky na Twitteri J.K. Rowlingovej zo 6. júna. Asi najznámejšia spisovateľka súčasnosti už niekoľko dní čelí kritike za príspevok, ktorý napísala na spomínanú sociálnu sieť.

"Ľudia, ktorí menštruujú," som si istá že pre týchto ľudí sme mali slovo. Pomôže mi ho niekto nájsť?" napísala do príspevku. Zjavne v ňom dávala najavo, že ľudia, ktorí menštruujú sa nazývajú ženami, čo nemusí byť stále pravda. 

https://twitter.com/jk_rowling/status/1269382518362509313?s=20

"Transrodové ženy sú ženy," napísal do eseje pre neziskovú organizáciu Trevor Project sám Daniel Radcliffe. Táto organizácia robí prevencie proti samovraždám ľudí z LGBTQ komunity. "Akékoľvek tvrdenie opaku vymaže totožnosť a dôstojnosť transexuálnych ľudí a je v rozpore so všetkými radami profesionálnych zdravotníckych asociácií, ktoré majú oveľa viac odborných znalostí v tejto oblasti ako J.K. Rowlingová alebo ja," píše v eseji. 

closermag.fr

Je tak zjavné, na ktorú stranu sa 30-ročný herec pridal. Nezabudol dodať, že až 78 % transrodových a nebinárnych ľudí bolo diskriminovaných na základe ich identity. Daniel im vo svojej eseji dal plnú podporu. Rowlingová zdieľala niekoľko príspevkov, v ktorých poukazovala na rodovú identitu na základe toho, s akým pohlavím sa človek narodí. To sa nepáčilo veľkému množstvu fanúšikov a dali jej to aj poriadne pocítiť. Veľmi jej nepomohlo ani jej vysvetlenie a pohľad na problém. "Ak pohlavie nie je skutočné, neexistuje ani príťažlivosť rovnakých pohlaví. Ak pohlavie nie je skutočné, žijeme v realite, kde sú ženy globálne vymazané. Poznám a milujem transrodových ľudí, ale vymazať koncept pohlaví maže schopnosť mnohých ľudí diskutovať o ich životoch. Nie je to nenávisť, ak rozprávate pravdu," napísala. 

Najčítanejšie