Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tieto legendárne postavy nie sú vymyslené! Inšpiráciou boli skutoční ľudia!
Zdielať na

Tieto legendárne postavy nie sú vymyslené! Inšpiráciou boli skutoční ľudia!

Niekedy by ste pri sledovaní filmu ani nepomysleli na to, že na prvý pohľad vymyslené postavy mohli byť reálni ľudia.

1. Harley Quinn 

Harley bola inšpirovaná herečkou Arleen Sorkin. Arleen je naozaj univerzálnou herečkou. Pôsobila v televízii, tancovala v kabarete a moderovala niekoľko televíznych šou. Scenárista animáku Batman: The Animated Series, Paul Dini, vymyslel Harley Quinn, aby vyplnila príbeh. V tomto príbehu vyskočila z torty v miestnosti plnej policajtov. Bolo by to údajne divné, ak by to urobil samotný Joker, tak sa im do toho Harley veľmi dobre hodila. Paul Dini sa inšpiroval kostýmom, ktorý na sebe mala jeho kamarátka Arleen v jednom zo seriálov. Myslel si, že Harley má byť presne taká, ako Arleen - chudá, zábavná a trošku šialená. Arleen v animáku a vo videohrách nakoniec nadabovala Harley.

brightside.me

2. Joker 

Jeden z najcharizmatickejších antihrdinov z komiksového sveta sa neobjavil len tak. Ukázalo sa, že nemecký herec, Conrad Veidt, bol základom pre to, aby táto postava vznikla. V roku 1928 hral Conrad úlohu Gwynplaineho vo filme The Man Who Laughs.

brightside.me

3. Jabba Hutt 

Sydney Greenstreet je britský herec zo 40-tych rokov a bol inšpiráciou pre vznik Jabba Hutta zo Star Wars. Sydney celý život trpel nadváhou, ale taktiež hral veľmi charizmatických podvodníkov. Nebolo teda prekvapivé, že bol základom pre vznik šéfa intergalaktického kriminalného sveta. 

brightside.me

4. Charles F. Muntz 

Hlavný záporak z animáku Hore strávil celý život lovením zvierat a chcel, aby vedci oslavovali jeho zásluhy. Charles za svoj vznik môže poďakovať sporu medzi Waltom Disneym a Charlesom Mintzom. V roku 1929 Mintz vyhral práva na postavu Oswalda (z animáku Oswald the Lucky Rabbit). Mintz urobil z tohto králika symbol Universal Pictures. O veľa rokov neskôr sa tvorcovia filmu Hore rozhodli, že na základe jeho osoby urobia záporáka svojho filmu. 

brightside.me

5. Lord Farquaad 

Hlavný záporák z prvej časti animáku o zlobrovi Shrekovi nevznikol len tak. Lord Farquaad vznikol na základe konfliktu medzi dvoma mužmi. Boli to bývalý riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner a producent tejto spoločnosti Jeffrey Katzenberg. Ich konflikt skončil tak, že Katzenberg odišiel zo spoločnosti a založil novú s názvom DreamWorks. Tým to však neskončilo. Vymyslel túto postavu šialeného malého muža, pretože pri Katzenbergovi vyzeral Eisner stále menšie. 

brightside.me

6. Sonic 

Na začiatku 90. rokov sa japonská spoločnosť Sega rozhodla vymyslieť hru Sonic the Hedgehog. Chceli, aby hlavná postava bola naozaj štýlová a tak sa inšpirovali dvoma osobami, ktoré v tom čase boli populárne po celom svete. Od Michaela Jacksona si požičali obuv a od Billa Clintona zasa úsmev. Tak vznikol Sonic. 

brightside.me

Najčítanejšie