Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Títo herci to dokázali: Zmenili svoje stereotypné postavy týmito filmami!
Zdielať na

Títo herci to dokázali: Zmenili svoje stereotypné postavy týmito filmami!

Sú herci, ktorí celý život dokážu byť zatvorení vo svojej bubline. Možno ani nie preto, že by z nej nechceli vystúpiť, skôr preto, že im Hollywood neponúkne iné úlohy. Niekedy sa to však podarí...

Melissa McCarthy 

Melissa začala svoju kariéru ako stand-up komička a nie je žiadnym prekvapením, že v komediálnej kariére pokračovala ďalej. Mnoho ľudí si ju pamätá z filmov Drsniačky, Špión, Krotitelia duchov či Dámska jazda. To všetko však zmenila dráma Can You Ever Forgive Me?, za ktorú bola dokonca nominovaná na Oscara. 

thecrimson.com

Emma Stone 

Momentálne je ťažké veriť, že Emma začínala svoju kariéru ako komediálna herečka. Objavila sa vo vedľajšej úlohe vo filme Superbad a často jej ponúkali podobné úlohy, ktorými boli zábavné a milé dievčatá. Len štyri roky jej trvalo, kým to dokázala zmeniť svojou úlohou vo filme Farba citov. Tak začala jej premena na herečku v serióznejších filmoch. Objavila sa v známych snímkach ako Birdman, La La Land či Favoritka. 

collider.com

​Matthew McConaughey 

Cesta tohto herca nebola jednoduchá. Začal v thrilleroch, no stal sa slávnym až vďaka romantickým komédiám. V roku 2001 sa objavil vo filme Obhajca a vtedy všetkým ukázal, že sa hodí aj do dramatickejších úloh. Svoj talent naplno využil vo filmoch Klub poslednej nádeje či Interstellar. Vďaka týmto filmom niektorí ľudia aj zabudli, aký typ postavy zvykol Matthew niekedy hrať.  

npr.org

​Jonah Hill

Jonah Hill už dávnejšie prezradil, že nemá rád, keď je stereotypne obsadený do úlohy tučného a vtipného chlapíka. Komédie, na ktorých pracoval sú síce skvelé, no chcel vyskúšať aj niečo iné. Prvý krok bola vojnová komédia Vojnoví psi a pokračovalo to filmom Don't Worry, He Won't Get Far on Foot a mnohými ďalšími. V súčasnosti sa chce Jonah venovať réžii a jeho debut Deväťdesiate bol na filmových festivaloch hitom.

siouxcityjournal.com/

Steve Carell 

Steve je skvelý komediálny herec, ktorý začínal skôr vo vedľajších úlohách, no neskôr získal aj tie hlavné v snímkach Bláznivá, hlúpa láska, Nočné rande či 40 rokov panic. Všetko sa to však zmenilo v roku 2014, keď hral vo filme Hon na líšku, v ktorom bol na nepoznanie. Za svoj výkon bol nominovaný aj na Oscara. Vidieť sme ho mohli aj v iných vážnych snímkach a to v Café Society, Stávka na neistotu a vo filme Beautiful Boy. 

hollywoodreporter.com

​Robert Pattinson 

Zdá sa, že ani sám Robert neverí, že kedysi hral v ságe Twilight a chce byť od tohto filmu a postavy tak ďaleko, ako sa len dá. Úlohu si zopakoval štyrikrát a cítil sa v nej veľmi nepohodlne. Neskôr bral úlohy vo vážnejších filmoch ako Voda pre slony, Cosmopolis a potiahol svoje vážne úlohy ešte ďalej a to v snímkach Maják, The Devil All the Time, Good Time či Tenet. 

indiewire.com

Najčítanejšie