Skoro jasno
15°
Bratislava
Po Attilovi Véghovi prichádza na rad aj dokument o Karlosovi Vémolovi: Čo vám odhalí?
Zdielať na

Po Attilovi Véghovi prichádza na rad aj dokument o Karlosovi Vémolovi: Čo vám odhalí?

Zdroj: Bontonfilm

Okrem dokumentu o KARLOSOVI VÉMOLOVI, vzniká aj celovečerný film z prostredia MMA.

Hraný film s pracovným názvom Bojovník je zatiaľ vo vývoji. Obidve snímky získali strategického partnera, spoločnosť Oktagon MMA, ktorá je najväčším česko-slovenským organizátorom turnajov zmiešaných bojových umení a práve vďaka nej sa stali zápasy MMA u nás také populárne. „Svet MMA je špecifické prostredie plné extrémov, ktoré treba poznať zvnútra. To, že sa chlapi stretnú, bijú sa a ľudia sa na to pozerajú, je iba viditeľná špička ľadovca. Vstup Oktagonu do filmov nám prinesie autentickosť, zákulisné detaily do scenára, ale aj nedozerné možnosti v rámci samotného natáčania,“ hovorí producent Ondřej Kulhánek z BONTONFILM Studios.

Dokumentárny film o Karlosovi Vémolovi nakrúca režisér Michal Samir. S hlavným protagonistom sa poznajú viac ako desať rokov už z obdobia Vémolovho života v Londýne. Ich vzťah dáva preto tvorcom možnosť neplávať po povrchu, ale preniknúť pod horu svalov a odpovedať na otázku, kto je Karlos Vémola či odkiaľ sa vlastne vzal. Vo filme budú použité unikátne zábery z Karlosovej minulosti, ktoré doteraz nikto nevidel. „Poznáme sa dlho, intuitívne som natáčal Karlosa už pred mnohými rokmi v Londýne. Máme ho preto zachyteného nie ako celebritu, ale ako skutočného chlapca z Olomouca, ktorý sa pretĺka životom,“ hovorí režisér Michal Samir. Vémola tiež poskytol tvorcom archív svojich súkromných fotografií.

Karlos Vémola

Karlos Vémola

Bontonfilm

Zmiešané zápasy MMA sa pohybujú na pomedzí športu, zábavy a bulváru. Stali sa extrémnou zábavou a v extrémoch žijú aj ľudia, ktorí ich pomáhajú tvoriť. Život Karlosa Vémolu bol vždy plný priepastných protikladov. Ako malý sa bil v uliciach Olomouca, po škole odišiel do Londýna, kde sa živil ako vyhadzovač, preslávil sa, išiel do väzenia, opäť sa preslávil, vypredal O2 arénu a stal sa celebritou. Karlos nie je športový dokument o drine a zápase, ale film o extrémnej osobnosti v extrémnych časoch.

Karlos Vémola

Karlos Vémola

Bontonfilm

Vstup do britskej MMA, prvá manželka a prvé dieťa aj pravý dôvod Vémolovho pobytu v drsnom anglickom väzení patria medzi nie príliš známe skutočnosti zo života slávneho zápasníka a snímka Karlos ich divákom odhalí. Premiéra dokumentu Karlos by mala byť v roku 2022.

Najčítanejšie