Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tieto kostýmy boli naozaj premyslené! V ktorých ikonických filmoch ich nájdete?
Zdielať na

Tieto kostýmy boli naozaj premyslené! V ktorých ikonických filmoch ich nájdete?

Určite ste už mysleli na to, že ani ten najzákladnejší outfit vo filme nie je vybratý náhodou. Je to presne tak.

Základný inštinkt

Catherine Tramell, ktorú hrala Sharon Stone, bola pravou femme fatale. Vyzerala ako zo starých hollywoodskych filmov. Dizajnéri chceli, aby jej šaty mali neutrálne farby a neodhaľovali veľa pokožky. Zo začiatku mala na sebe oblečený béžový kardigán, no dobre viete, že najviac v tomto filme záležalo na šatách v scéne, v ktorej ju vypočúvali. Diváci mali práve vtedy možnosť pochopiť, že nie je taká jednoduchá, ako sa môže zdať. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sofia Martinez (@sofiamartineztp)

​Atomic Blonde

Tento špionážny thriller sa odohráva v Nemecku na konci 80-tych rokov a šatstvo zohráva v príbehu veľkú úlohu. Kostymérka študovala mnoho fotografií, aby zachovala atmosféru tej doby. Hlavná hrdinka preferuje čiernu a bielu, čo ju odlišuje od ostatných postáv. Nosí aj celkom drahé značky ako Max Mara, Dior, Yves Saint Laurent či John Galliano. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Atomic Blonde (@atomicblondemovie)

Rodina Addamsovcov

Kostymérka sa rozhodla, že táto rodina bude vyzerať ako aristokratická. Mama si menila šaty až trikrát za deň, no večer si stále obliekla najextravagantnejšie šaty, ktoré mala. Nechýbala čipka a šperky. V šatách sa Morticia musela pohybovať ako niečo nadľudské a používala korzety, ktoré jej pomáhali udržať charakter postavy.

Pinerest

​Pretty Woman

V tomto filme vidíme hneď niekoľko krásnych outfitov. Ukazujú, ako sa postava vyvíja. Jej prvý outfit bol inšpirovaný 70-tými rokmi, aj keď tie boli počas nakrúcania už dávno za nami. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ~ ~ movie couples ❥ (@as_yooou_wish)

Odviate vetrom 

Tento film ukazuje udalosti, ktoré sa odohrali počas 15 rokov a tak kostyméri mali naozaj náročnú úlohu. Študovali historické materiály, vyrábali špeciálne látky a dokonca na výrobu kostýmov používali zastaralé praktiky, aby vyzerali čo najdôveryhodnejšie. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fashion Factory (@fashionfactoryitaly)

Hriešny tanec 

Hlavný príbeh je o vývoji Baby, hlavnej hrdinky. Jej transformácia zo šedej myšky na sebavedomú ženu sa ukazuje aj na výbere jej oblečenia. V jej živote však hrá dôležitú úlohu aj Johnny, ktorý nosil koženú bundu. Ako jeho opak mala Baby na konci filmu oblečené ružové šaty. 

Matrix

Kostýmy v tomto filme mali za úlohu priniesť posolstvo. V Matrixe si mohli postavy vymyslieť akýkoľvek outfit. Trinity mala vyzerať ako olejový škvrna, čo sa tvorcom aj podarilo. Vedela sa hrať s gravitáciou, objavila sa kedykoľvek a kdekoľvek a rovnako rýchlo zmizla. Jej kostýmy boli úzke, no neodhaľovali veľa. Nebola totiž len priateľkou hlavného hrdinu. V príbehu zohrávala veľmi dôležitú úlohu. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa just a few angels? (@hollycelebritss_)

Najčítanejšie