Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do kín sa opäť vrátili tisíce divákov! Na ktorú novinku ich prišlo najviac?
Zdielať na

Do kín sa opäť vrátili tisíce divákov! Na ktorú novinku ich prišlo najviac?

Zdroj: Continental film

Na čelo rebríčka návštevnosti slovenských kín sa vo svojom premiérovom víkende dostalo najnovšie pokračovanie obľúbenej hororovej série.

Snímka V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu diabol prilákala do kín 22 383 divákov. Podobne sa jej darí aj v zahraničí – v USA sa takisto dostala na čelo rebríčka návštevnosti a stala sa tak príkladom filmu, aký kiná po pandémii nevyhnutne potrebujú.

Film rozpráva príbeh, ktorý viedol k unikátnemu súdnemu procesu v USA v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Prvýkrát v histórii bola posadnutosť diablom použitá ako argument obhajoby v prípade vraždy. Vyšetrovatelia paranormálnych javov, manželia Warrenovci, v príbehu pomáhajú objasniť, nakoľko sa démonické sily skutočne na zločine podieľali. Do ohrozenia sa pritom dostanú aj ich vlastné životy. 

V zajatí démonov 3

V zajatí démonov 3

Continental film

Jedna z najúspešnejších hororových sérií súčasnosti je známa tradíciou, v ktorej nakrúcanie na začiatku požehná kňaz. Podľa tvorcov takýto akt pomáha na pľaci udržať pokojnú atmosféru, keďže výjavy, s ktorými musia pracovať, sú často naozaj hrôzostrašné. „Pomáha to posvätiť priestor, v ktorom pracujeme,“ hovorí herečka Vera Farmiga a dodáva, že ju aj samotná Lorraine Warren, ktorú v sérii stvárňuje, vyzývala, aby vždy dávala váhu tomu dobrému, svätému a čistému, čo nás obklopuje. „Je to nevyhnutný a krásny začiatok nakrúcania,“ hodnotí Farmiga. 

Na 2. mieste skončil po uplynulom víkende oscarový animák Duša, ktorý videlo viac ako 6500 divákov a na 3. mieste skončil film Tom a Jerry, ktorý po druhom víkende videlo už viac ako 8 tisíc divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie