Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Eddie Redmayne ľutuje, že prijal úlohu trans ženy: Bola to chyba!
Zdielať na

Eddie Redmayne ľutuje, že prijal úlohu trans ženy: Bola to chyba!

Zdroj: famedpeople.com

Eddie bol za úlohu vo filme Dánske dievča nominovaný na Oscara. Teraz by to však všetko najradšej zobral späť.

"Teraz by som tú úlohu neprijal," priznal herec Eddie Redmayne v rozhovore pre The Sunday Times. "Nakrúcal som ten film s najlepším úmyslom, no myslím si, že to bola chyba," povedal známy herec.

Prečo svoje rozhodnutie, ktoré mu prinieslo úspech, tak ľutuje? Eddie je cisgenderový herec a ak ste sa s týmto výrazom ešte nestretli, znamená to, že sa hlási k pohlaviu, s ktorým sa narodil. Práve preto úloha trans ženy mnohých pobúrila a aj Eddie si momentálne želá, aby podobné role boli prideľované trans hercom. 

theatlantic.com

"Frustrácia ohľadom obsadenia vznikla preto, že množstvo ľudí sa k podobnej príležitosti hrať túto úlohu ani nepriblížilo. Musí sa to zmeniť, inak budeme mať tieto rozhovory o rolách stále dookola. Zo všetkých postáv, ktoré som kedy zvažoval, táto bola tá, ktorá ma najviac zaškatuľkovala. Keby som to vedel, opýtal by som sa ľudí, aby prišli a povedali mi svoj názor predtým, než som šiel na kasting," priznal. Aký názor na to máte vy? Mali by cisgender herci hrať transrodových ľudí a naopak? 

Najčítanejšie